VGP NV: VGP koopt magazijn verhuurd aan Magna Steyr en industriële grondstukken in Graz, Oostenrijk

PERSBERICHT – GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE

VGP koopt magazijn verhuurd aan Magna Steyr en industriële grondstukken in Graz, Oostenrijk

29 november 2018, 7:00am, Antwerpen (Berchem), België : VGP NV (‘ VGP ’ of ‘de Groep’) kondigde vandaag de succesvolle aankoop aan van een magazijn verhuurd aan Magna Steyr Fahrzeugtechnik AG & Co KG (‘Magna Steyr’) gelegen in Graz, Oostenrijk.  Het nieuwe magazijn heeft een verhuurbaar oppervlakte van ongeveer 17.000 m2 en is verhuurd aan Magna Steyr onder een 15 jarige lease.  De transactie omvat ook 9 hectare aan additionele ontwikkelingsgrond.

Jan van Geet, CEO van VGP , vermeldde het volgende: “Wij zijn zeer verheugd met deze transactie daar dit gebouw, met de bijkomende ontwikkelingsgrond, ons een goed startpunt in de Oostenrijkse markt geeft.  Vooralsnog zal deze markt worden bediend vanuit onze kantoren in Duitsland.”

Jan van Geet concludeerde: “Het magazijn, vorig jaar opgeleverd, heeft een klassieke structuur en past goed binnen onze portfolio.  Naast het bestaande gebouw geeft deze transactie ons de mogelijkheid tot het ontwikkelen van 45.000 m2 aan nieuw verhuurbaar oppervlakte voor andere potententiele huurders op een zeer attractieve locatie, zuid van het centrum van de stad, met directe toegang tot de autosnelweg A9 en de vracht/trein container terminal Cargo Center Graz.”

Magna Steyr, onderdeel van Magna International en gevestigd in Graz alwaar ook de primaire productie-installatie is gevestigd, is een iconisch Oostenrijks industrieel bedrijf met meer dan 100 jaar ervaring in merk-onafhankelijke engineering en als partner van autofabrikanten.  Magna International heeft 340 productie faciliteiten, is actief in 27 landen en heeft meer dan 173.000 werknemers wereldwijd.

Met een groeiende bevolking van momenteel 630.000 binnen de stadsregio is Graz de tweede grootste stad van Oostenrijk en een van de belangrijkste centra in het land voor economie, wetenschap en cultuur.  Graz is een belangrijke transport-hub in zuidoost Oostenrijk en er zijn autosnelwegverbindingen met het achterland, andere Oostenrijkse steden en met buurlanden Noord Italië, Zuid Duitsland, Hongarije en Slovenië.

Contactgegevens voor investeerders en vragen vanuit de media:

Martijn Vlutters
(VP – Business Development & Investor Relations)
Tel: +32 (0)3 289 1433
Petra Vanclova
(Externe Communicatie)
Tel: +42 0 602 262 107

Over VGP

VGP is een toonaangevend pan-Europese  ontwikkelaar, manager en eigenaar van kwalitatief hoogstaand logistiek en semi-industrieel vastgoed. VGP opereert met een volledig geïntegreerd businessmodel met capabiliteit en uitgebreide ervaring langs de hele waardeketen. De Groep heeft een gevorderde grondbank van 5,7 miljoen m2 en de strategische focus is op de ontwikkeling van logistieke en semi-industriele business parken. Opgericht in 1998 als een familiebedrijf in Tsjechië, VGP heeft nu circa 170 medewerkers en is actief in 11 Europese landen zowel voor eigen rekening en voor rekening van VGP European Logistics, een joint venture met Allianz Real Estate. In de eerste helft van 2018 was de bruto waarde van de investeringen van VGP , inclusief de joint venture, €1,807 miljard en het bedrijf had een Net Asset Value of intrinsieke waarde (EPRA NAV) van €536 miljoen. VGP staat genoteerd op de beurs van Euronext Brussel en Prague Stock Exchange (ISIN: BE0003878957). Voor verdere informatie: http://www.vgpparks.eu  

 

 

Bijlage