Een kerstpakket voor jongeren samenstellen: 5 tips

Het kiezen van een geschikt kerstpakket kan ontzettend lastig zijn, maar het wordt nog een tikje moeilijker wanneer je zelf een pakket samenstelt voor jongeren. Want wat houdt de jongeren tegenwoordig bezig, welke dingen vinden ze wel, of juist niet leuk? Een standaard pakket biedt natuurlijk weinig toegevoegde waarde: het is veel leuker als je zelf de handen uit de mouwen steekt. Maar hoe zorg je ervoor dat je het juiste pakket samenstelt? Met deze handige tips heb je het zo voor elkaar.

Kerst2018

1. Gamen, gamen, gamen

Het gros van de jongeren is fervent gamer. Dit betekent dat je met een online abonnement of PSN cards zeker in de goede richting zit. Zelfs de jongeren die minder actief gamen kunnen hier blij van worden: de Playstation of Xbox wordt namelijk ook regelmatig gebruikt om applicaties zoals Netflix of YouTube te gebruiken.

2. Een natje en droogje

Afhankelijk van de leeftijdscategorie waar het kerstpakket voor bedoeld is, wordt een natje en een droogje altijd wel op prijs gesteld. Of dit nu een lekkere oude kaas met een bijpassend flesje wijn is, of een lekkere droge worst met een heerlijk potje (alcoholvrij) bier. Etenswaren en dranken (al dan niet alcoholvrij) doen het altijd goed in een kerstpakket.

3. Een thema pakket

Je kan het jezelf ook wat makkelijker maken en voor een specifiek thema kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een landenthema zoals Italië: en vul het pakket met italiaanse ingrediënten, en hapjes en drankjes. Het thema kan natuurlijk ook op een andere manier uitgepakt worden en bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in technologie, fashion of iets anders leuks.

4. Lekker lezen

Een goed boek is nooit een slecht idee. Zeker grappige boeken met handige feitjes worden over het algemeen zeer gewaardeerd. Het cadeau is neutraal genoeg om bij iedereen in de smaak te vallen, en laat toch zien dat je echt wel hebt nagedacht over de vulling van het kerstpakket.

5. Tegoedbonnen

Kom je er echt niet uit? Dan kun je altijd nog een aantal leuke tegoedbonnen toevoegen in het kerstpakket. Denk bijvoorbeeld aan die leuke creditcards met x bedrag die overal uitgegeven mogen worden, of een tegoedbon voor een specifieke winkel zoals Bol.com. Kunnen de ontvangers van het kerstpakket gewoon lekker zelf kijken waar ze het bedrag aan uit willen geven.

Extra tip: Geef de tegoedbon natuurlijk niet als los cadeau. Combineer het juist samen met wat andere leukigheidjes zoals een goed boek, een gaming cadeau of iets anders leuks. Zo geef je een volwaardig kerstpakket, en toch voldoende vrijheid voor de ontvanger om zelfs iets leuks uit te kiezen.