BAM verwerft deelopdracht voor waterkrachtcentrale in Oostenrijk

Wayss & Freytag Ingenieurbau, de Duitse werkmaatschappij van BAM Groep nv gespecialiseerd in civiele projecten, heeft in combinatie opdracht verworven voor de bouw van een turbinegebouw, als onderdeel van een waterkrachtcentrale in Oostenrijk. Het aandeel van BAM bedraagt ongeveer € 14 miljoen. Naar verwachting wordt de energiecentrale in 2018 in bedrijf genomen.

Gemeinschaftskraftwerk Inn GmbH realiseert in het stroomdal van de Inn een waterkrachtcentrale die jaarlijks circa 100.000 huishoudens van schone energie kan voorzien. Het project voorziet in de bouw van een stuw in de bovenloop van de Inn, waarachter een twee kilometer lang stuwmeer zal ontstaan, dat deels in Oostenrijk en deels in Zwitserland is gesitueerd. Vanaf de stuw wordt het water via een 22 kilometer lange tunnel naar het ruim 160 meter lager gelegen turbinegebouw geleid, waar de waterkracht wordt omgezet in elektriciteit.

Via een driehonderd meter lang ondergronds kanaal stroomt het water terug naar de Inn. De BAM -combinatie is verantwoordelijk voor de bouw van het turbinegebouw en het uitstroomkanaal nabij de Oostenrijkse plaats Prutz.