Leasinvest Real Estate Comm. VA: Leasinvest Real Estate verwerft 2 bijkomende kantoorgebouwen in bedrijvenpark EBBC in het Groothertogdom Luxemburg & een grondreserve in Oostenrijk

Bedrijvenpark EBBC in het Groothertogdom Luxemburg

Leasinvest Real Estate heeft vandaag, via haar 100% dochteronderneming Leasinvest Immo Lux, 2 bijkomende gebouwen verworven in het EBBC Business park vlakbij de luchthaven van Luxemburg. Deze acquisitie vertegenwoordigt een investering van € 64,1 miljoen, met een aanvangsrendement van 6,25%. Beide gebouwen zijn volledig verhuurd en genereren jaarlijkse huurinkomsten ten belope van ca. € 4 miljoen.

European Bank & Business Center (EBBC) bestaat in totaal uit 6 kantoorgebouwen met een globale oppervlakte van ongeveer 26.000 m², en geniet van een strategische ligging in het Luxemburgse Airport district, op wandelafstand van de luchthaven van Luxemburg. Gezien het belang van dit district behoort het eveneens tot de uitbreidingszone voor de tramlijn, waardoor het park ook eenvoudig te bereiken zal zijn met het openbaar vervoer vanuit het stadscentrum en het zakendistrict “Kirchberg”.

Michel Van Geyte CEO:

“Na deze acquisitie is Leasinvest eigenaar van 3 van de 6 gebouwen in het business park, daar waar de vennootschap via het vastgoedcertificaat “Immo Lux Airport” 68% aanhoudt in 2 van de 3 overige gebouwen die deel uitmaken van de EBBC- site. Naast de unieke geografische ligging, net naast de luchthaven en binnenkort ook bereikbaar via tram, laat deze investering de vennootschap o.m. toe het beheer van dit business park, zowel technisch als commercieel, maximaal op te volgen en verder te optimaliseren.”

Grondreserve Oostenrijk

Daarnaast heeft Leasinvest Real Estate gisteren (op 18 december) - via haar Oostenrijks filiaal Frun Park Asten GmbH - een stuk grond van +/- 3.870 m² verworven langs de toegangsweg naar het Frun Park te Asten voor een bedrag van € 625 K. Op deze grond kan ongeveer
1.350 m² aan commerciële ruimte ontwikkeld worden. De aankoop van deze grond vormt een meerwaarde voor het retailpark dat reeds in eigendom toebehoort aan de vennootschap.

Voor meer informatie, contacteer

Leasinvest Real Estate

Michel Van Geyte
CEO
T: +32 3 238 98 77
E: michel.van.geyte@leasinvest.be
Over LEASINVEST REAL ESTATE Comm.VA

Openbare Gereglementeerde Vastgoedvennootschap (OGVV) Leasinvest Real Estate Comm.VA investeert in hoogkwalitatieve en goedgelegen winkels en kantoren in het Groothertogdom Luxemburg, België en Oostenrijk.

Op heden, inclusief de transacties nader omschreven in dit persbericht, bedraagt de totale reële waarde van de direct aangehouden vastgoedportefeuille van Leasinvest € 990 miljoen verdeeld over het Groothertogdom Luxemburg (56%), België (33%) en
Oostenrijk (11%).

Leasinvest is bovendien een van de grootste vastgoedinvesteerders in Luxemburg.

De OGVV noteert op Euronext Brussel en heeft een marktkapitalisatie van € 504 miljoen (waarde 18/12/2018).


Bijlage