Biocartis Group NV: Biocartis kondigt aan zijn belangrijkste 2018 bedrijfsdoelstellingen behaald te hebben

PERSBERICHT: GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE - VOORWETENSCHAP                

7 januari 2019, 07:01 CET

Biocartis kondigt aan zijn belangrijkste
2018 bedrijfsdoelstellingen behaald te hebben

Mechelen, België, 7 januari 2019 - Biocartis Group NV (de 'Vennootschap' of 'Biocartis'), een innovatief bedrijf in de moleculaire diagnostiek (Euronext Brussels: BCART), kondigt vandaag aan dat het zijn belangrijkste 2018 bedrijfsdoelstellingen bereikt heeft. 

De belangrijkste bedrijfsdoelstellingen van Biocartis voor 2018 waren gericht op drie performantie-indicatoren: uitbreiding van de installed base van zijn Idylla(TM) moleculair diagnoseplatform, groei van het cartridge volume en de kaspositie van de Vennootschap op het jaareinde. Gebaseerd op niet-geauditeerde cijfers, rapporteert Biocartis nu het behalen of overschrijden van deze bedrijfsdoelstellingen:

  • Installed base - Biocartis realiseerde 326 nieuwe instrumentplaatsingen in 2018, waarmee het zijn meest recente ambitie van 300 nieuwe instrumentplaatsingen overschreed. De installed base van Biocartis per 31 december 2018 groeide bijgevolg aan tot ongeveer 970 Idylla(TM) instrumenten.
  • Cartridgevolume - In 2018 realiseerde Biocartis een commercieel volume van ongeveer 133k cartridges, waarmee het in lijn is met zijn meest recente doelstellingen om een commercieel volume van 130k - 135k cartridges te realiseren. Het 2018 commercieel cartridgevolume van Biocartis vertegenwoordigt een jaar-op-jaar stijging van ongeveer 87%.
  • Kaspositie - Per 31 december 2018 bedroeg de kaspositie van Biocartis EUR 64 miljoen (niet-geauditeerd cijfer) versus de meest recente ambitie om een kaspositie van ongeveer EUR 55 miljoen te realiseren. Er waren per 31 december 2018 geen opnames op de EUR 27,5 miljoen kredietlijn voor meerdere doeleinden van de Vennootschap.

Andere bedrijfsrealisaties in 2018 die de verdere groei van het bedrijf naar verwachting zullen ondersteunen, omvatten onder andere:

  • VS - Succesvolle initiële uitrol van het Idylla(TM) platform in de VS gedurende het eerste volledige commercialisatiejaar in deze markt door het aantrekken van referentieklanten zoals het Memorial Sloan Kettering Cancer Center (New York) en Dartmouth - Hitchcock Medical Center (New Hampshire);
  • China - Aankondiging van de joint venture met Wondfo voor de commercialisatie van het Idylla(TM) platform in China;
  • Japan - Keuze van de commercialisatiepartner voor Japan, hetgeen resulteerde in de ondertekening van een distributie-overeenkomst met Nichirei Bioscience zoals aangekondigd op 7 januari 2019;
  • Menu van moleculaire diagnosetests - Voortgezette uitbreiding van het menu met de lancering van Idylla(TM) MSI test (RUO[1]);
  • Testinhoud partnerships - Uitbreiding van de samenwerking met Genomic Health Inc. naar het domein van urologie met de geplande ontwikkeling van een Idylla(TM) Oncotype DX GPS test en potentieel bijkomende kankertests. Vooruitgang van de Idylla(TM) Oncotype Breast Recurrence Score® test richting de geplande lancering; en
  • Partnerships met farmaceutische partners - Nieuwe overeenkomst met AstraZeneca gericht op het aantonen dat Idylla(TM) de lange doorlooptijden kan overbruggen voor het sneller bekomen van longkanker biomarker resultaten.

Herman Verrelst, Chief Executive Officer van Biocartis, gaf volgend commentaar: "Ik ben tevreden dat we vandaag kunnen aankondigen dat we onze belangrijkste 2018 doelstellingen behaald hebben. De groei in de installed base van de instrumenten en de jaar-op-jaar stijging van het cartridgevolume geven duidelijk aan dat we op een commerciële groeicurve zitten. We hebben onze wereldwijde commerciële footprint aanzienlijk versterkt in 2018. Met de recente ondertekening van de commercialisatie-overeenkomst voor de Japanse markt dekt ons commercieel netwerk nu de grootste markten wereldwijd. Bovendien, met de gestage groei van het testmenu op het Idylla(TM) platform en de uitbreiding van ons partnernetwerk staat Biocartis stevig in zijn schoenen om zijn missie te realiseren, met name het aanbieden van snelle en makkelijke moleculaire diagnose-oplossingen die gericht zijn op het sneller en meer accuraat beslissingen kunnen nemen rond kankerbehandelingen voor patiënten in de hele wereld."

Biocartis zal zijn 2018 jaarresultaten en zijn 2019 doelstellingen op 28 februari 2019 publiceren. Behalve een live webcast die dag, zal Biocartis ook een Capital Markets Day organiseren die gericht is op institutionele investeerders, financiële analisten en sectorjournalisten om onder andere een update te brengen van de testmenu-strategie van de Vennootschap. Op 10 januari 2019 zal Biocartis een prestentatie geven op de 37ste Jaarlijkse J.P. Morgan Healthcare conferentie in San Francisco, Californië (VS) om 10:30 PST/19:30 CET.

--- EINDE ---

Meer informatie:
Renate Degrave
Manager Corporate Communications & Investor Relations
e-mail   rdegrave@biocartis.com
tel         +32 15 631 729
gsm      +32 471 53 60 64

Over Biocartis 
Biocartis (Euronext Brussels: BCART) is een innovatief bedrijf in de moleculaire diagnostiek (MDx), dat diagnostische oplossingen van de nieuwste generatie aanbiedt om de klinische praktijk te verbeteren ten voordele van de patiënt, clinici, kostendragers en de sector. Het Idylla(TM) MDx systeem van Biocartis is een volledig geautomatiseerd, staal-tot-resultaat real-time PCR-systeem (Polymerase Chain Reaction ofwel Polymerasekettingreactie) dat accurate, zeer betrouwbare moleculaire informatie verstrekt op basis van nagenoeg elk biologisch staal, in nagenoeg elke omgeving. Biocartis ontwikkelt en commercialiseert een snel uitbreidend testmenu dat belangrijke onvoldane klinische behoeften in oncologie beantwoordt. Dit domein is het snelst groeiende segment van de wereldwijde MDx-markt. Vandaag biedt Biocartis tests aan in het domein van melanoom, darm- en longkanker. Meer informatie op www.biocartis.com. Persfoto's vindt  u hier. Volg ons op Twitter: @Biocartis_.

Biocartis en Idylla(TM) zijn geregistreerde merknamen in Europa, de Verenigde Staten en andere landen. De Biocartis merknaam en logo en de Idylla(TM) merknaam en logo zijn gebruikte merknamen die eigendom zijn van Biocartis. Dit persbericht is niet bedoeld voor distributie, rechtstreeks of onrechtstreeks, in enige jurisdictie waar dit onwettig zou zijn. Ieder die dit persbericht leest, dient zich te informeren over zulke beperkingen en dient zulke beperkingen na te leven. Biocartis neemt geen verantwoordelijkheid voor enige inbreuk van enige dergelijke beperkingen door eender wie. Gelieve de product-etikettering te raadplegen voor het toepasselijke bedoeld gebruik van ieder individueel Biocartis product. Dit persbericht vormt geen aanbod of uitnodiging voor de verkoop of aankoop van effecten in eender welke jurisdictie. Effecten van Biocartis mogen niet aangeboden of verkocht worden in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie bij de United States Securities and Exchange Commission of een uitzondering van registratie onder de U.S. Securities Act van 1933, zoals gewijzigd.

Biocartis toekomstgerichte verklaringen
Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn enkel van toepassing op de datum van dit persbericht. Biocartis verwerpt uitdrukkelijk enige verplichting of verbintenis om enige update of wijziging te publiceren van enige toekomstgerichte verklaring in dit persbericht, tenzij dit specifiek wettelijk of reglementair verplicht is. Men mag geen onvoorwaardelijk vertrouwen stellen in toekomstgerichte verklaringen.
[1] Research Use Only: enkel voor onderzoeksdoeleinden, niet voor gebruik in diagnostische procedures.