Klanten van Mobistar besteden opnieuw meer geld

Het telecombedrijf Mobistar heeft het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 1,25 miljard euro. Dat betekende een daling met 14,5 procent tegenover het jaar voordien. De nettowinst halveerde tot 43,3 miljoen euro. Jean-Marc Harion, topman van Mobistar , stelde echter tevreden te zijn over de prestaties van het bedrijf.

Onder meer wordt gewezen op de uitbreiding van het klantenbestand. Mobistar trok het voorbije jaar 49.000 nieuwe gebruikers aan. De helft van die groei kon tijdens het vierde kwartaal worden gerealiseerd.

Bovendien kon de gemiddelde kwartaalopbrengst per klant tijdens de drie laatste maanden van het voorbije jaar worden opgevoerd tot 24,3 euro, tegenover 23,9 euro het kwartaal voordien. Dat is de eerste stijging in drie jaar.

Harion stelde ook tijdens het nieuwe jaar positieve resultaten te verwachten. Ook over de vooruitzichten op langere termijn zegt Harion optimistisch te zijn. Mobistar bevestigde verder dit jaar ook een aanbod voor internet en digitale televisie op de kabel te willen lanceren.

Bron: Express.be