Rolls-Royce kondigt bouw van luxe terreinwagen aan

De Britse autobouwer Rolls-Royce , dochter van de Duitse groep BMW , gaat een eigen luxeversie van de traditionele terreinwagen bouwen. Dat heeft de top van de autocontructeur gemeld. Er wordt gezegd dat een groot aantal klanten op de ontwikkeling van de luxeterreinwagen heeft aangedrongen. Het ontwerp moet volgens de directie de luxe van Rolls-Royce combineren met een technologie die elk terrein aankan.

Het bedrijf zegt echter geen timing te kunnen geven voor de marktintroductie van het nieuwe model. Rolls-Royce voert aan de nodige tijd te zullen nemen voor de ontwikkeling en verfijning van het nieuwe concept. De portfolio van Rolls-Royce bestaat op dit ogenblik uit de modellen Phantom, Ghost en Wraith.

Torsten Müller-Oetvoes, topman van Rolls-Royce , had eerder al de bouw van een eigen terreinwagen gesuggereerd,” zegt Hannah Elliott, autospecialist van het persbureau Bloomberg . “ Rolls-Royce omschrijft het concept echter niet als een sports-utility-vehicle (suv), maar wil de auto onder de noemer ‘Everywhere Vehicle’ in de markt plaatsen.”

Elliott voegt er aan toe dat al langer geruchten de ronde doen over een mogelijk antwoord van Rolls-Royce op modellen zoals de Cayenne van Porsche, de G-Wagon van Mercedes-Benz, de Range Rover van Land Rover en de toekomstige Bentayga van Bentley. Daarmee zou Ferrari de enige producent van luxewagens zijn zonder sportieve terreinwagen in portfolio.

Duurste model?

Er zijn voorlopig geen beelden of ontwerpen van het nieuwe model verdeeld,” zegt Hannah Elliott nog. “Evenmin werd een deadline voor de marktintroductie van het nieuwe model naar voor geschoven. Gerry Spahn, hoofd communicatie bij Rolls-Royce , gaf echter wel aan dat het nog verscheidene jaren zal duren vooraleer de wagen daadwerkelijk te koop zal zijn."

"Er mag echter verwacht worden dat het Everywhere Vehicle van Rolls-Royce duurder zal zijn dan elke terreinwagen die op dit ogenblik op de markt is. Wellicht zal het type ook het duurste model uit de portfolio van de Britse autoconstructeur worden.”

Elliott merkt nog op dat de verkoop van suv-modellen over een periode van vijf jaar een toename met 88,5 procent heeft gekend. “Volgend jaar zal de suv-sector wereldwijd één op vijf verkochte wagens in de wereld vertegenwoordigen,” merkt ze op. “Het is voor Rolls-Royce dan ook een logische stap om in de luxeniche van de sector te stappen.”

Bron: Express.be