Atlas Copco neemt gemoderniseerd Limburgs distributiecentrum in gebruik

De Zweedse machinebouwer Atlas Copco heeft in Hoeselt officieel zijn vernieuwde hoogtechnologische distributiecentrum geopend. In totaal werd door Atlas Copco een bedrag van 8 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding van het logistieke centrum, waar dagelijks achtduizend wisselstukken naar alle uithoeken van de wereld worden verzonden.

Met de uitbreiding creëert Atals Copco ook twintig bijkomende arbeidsplaatsen. De investering maakt volgens Ronnie Leten, chief executive van Atlas Copco, duidelijk dat het Zweedse concern overtuigd blijft van het strategische belang dat Vlaanderen vertegenwoordigt in de logistieke operaties op de Europese en wereldwijde markt.

Verankering

In het begin van de jaren tachtig begon Atlas Copco zijn wereldwijde logistiek in Vlaanderen te verankeren. De twee grootste distributiecentra van de Zweedse machinebouwer zijn gevestigd in Wilrijk en Hoeselt. Beide locaties zijn volgens Atlas Copco ook uitgegroeid tot sterke competentiecentra voor de wereldwijde activiteiten van de groep.

Het magazijn in Hoeselt werd nu met 10.000 vierkante meter uitgebreid, zodat er voortaan beroep kan worden gedaan op een totale opslagruimte van 30.000 vierkante meter. De uitbreiding is volgens Ronnie Leten een belangrijke sleutel in de voortdurende inspanning van Atlas Copco om de dienstverlening aan de klant verder te verbeteren.

Vanuit het logistieke centrum in Hoeselt worden dagelijks ongeveer achtduizend reserveonderdelen en industriële gereedschappen naar ongeveer honderdtachtig locaties in de hele wereld verstuurd. In totaal werden twaalf nieuwe laadkades voorzien, terwijl ook geïnvesteerd werd in extra stockageruimte en ergonomische inpakstations.

Daarbij werd volgens Stefaan Vertriest, general manager van Atlas Copco, ook aandacht besteed aan hoogtechnologische oplossingen, zoals pick-in-the-box en voice-picking. Atlas Copco telt in Hoeselt door de nieuwe uitbreiding 258 medewerkers. Op het gebied van omzet behoort het bedrijf naar eigen zeggen tot de drie grootste entiteiten in Belgisch Limburg.

Bron: Express.be