Resilux kondigt bouw nieuwe Amerikaanse fabriek aan

Het bedrijf Resilux uit Wetteren, producent van voorvormen voor petflessen, heeft tijdens het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 282,3 miljoen euro. Dat betekende een daling met 4,6 procent tegenover het jaar voordien. De nettowinst nam echter met 12,1 procent toe tot 10,1 miljoen euro.

Dirk De Cuyper, chief executive van Resilux, stelde dat het bedrijf het voorbije jaar goede prestaties heeft laten optekenen, ondanks moeilijke economische omstandigheden en een tegenvallende winter.

De Cuyper gaf tevens aan dat Resilux dit jaar in de Verenigde Staten een nieuwe fabriek zal bouwen. Resilux heeft op dit ogenblik al acht productievestigingen in Europa en één fabriek in de Amerikaanse staat Georgia.

Op terreinen in de onmiddellijke omgeving van die site zullen nieuwe installaties worden opgetrokken. Daarmee wil Resilux zijn Amerikaanse capaciteit uitbreiden, maar ook zou de vestiging onderdak kunnen bieden aan Airolux, de joint-venture van Resilux en het Zwitserse Airpack Technology Group.

Bron: Express.be