Zetes verwacht ook dit jaar verdere groei

Het bedrijf Zetes , gespecialiseerd in de identificatie van goederen en personen, heeft vorig jaar een omzet geboekt van 245,3 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 16 procent tegenover het jaar voordien. De nettowinst nam met 82,4 procent toe tot 6,2 miljoen euro.

De divisie goederen-identificatie liet een omzetgroei met 11,4 procent tot 190,6 miljoen euro optekenen. De afdeling personen-identificatie kon een stijging met 35,6 procent tot 54,6 miljoen euro melden. Het bedrijf zegt daarbij een portfolio te hebben die een gezonde mix van projecten op korte en lange termijn toont. Alain Witz, chief executive van Zetes , zegt dat het bedrijf een bijzonder goed jaar achter de rug heeft en benadrukt er alle vertrouwen in te hebben dat dit jaar nog betere resultaten zullen worden gerealiseerd.

Een gedeelte van de opbrengsten zou kunnen worden gebruikt om de geografische of technologische positie van het bedrijf te versterken, maar grote overnamedossiers moeten volgens Witz niet worden verwacht.

Bron: Express.be