Cofinimmo kondigt 600 miljoen investeringen aan

De immobiliëngroep Cofinimmo wil met een kapitaalverhoging een bedrag van 285,4 miljoen euro ophalen. Dat heeft het vastgoedbedrijf bekend gemaakt. De bijkomende middelen zullen onder meer worden gebruikt om de balansstructuur van de immobiliëngroep te versterken, maar ook om de volgende twee jaar een aantal nieuwe financieringen te realiseren.

Daarbij wordt onder meer gewag gemaakt van een bedrag van 172 miljoen euro voor de renovatie en reconversie van kantoorgebouwen, 69 miljoen euro voor de nieuwbouw, uitbreiding en renovatie in de zorgsector en een budget van 9 miljoen euro investeringen in pubs en restaurants die aan de groep AB AB InBev werden verhuurd.

Daarnaast geeft Cofinimmo echter aan in een periode van twee jaar nog eens een bedrag van 350 miljoen euro te willen investeren. Verdere details over die plannen werden niet bekend gemaakt. Wel zegt Cofinimmo voor 600 miljoen euro activa te willen aantrekken, terwijl tegelijkertijd 250 miljoen euro desinvesteringen zouden worden gepland.

Bron: Express.be