Omvang orderboek IBA bereikt recordniveau

Het medisch bedrijf Ion Beam Applications ( IBA ) uit Louvain-la-Neuve, gespecialiseerd in kankeronderzoek, heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 58,6 miljoen euro. Dat betekent een stijging met 26,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Dat sterke groeicijfer is naar eigen zeggen vooral te danken aan een sterke verkoop van protontherapiecentra en de inkomsten uit aanverwante diensten, maar ook aan goede resultaten van de divisie dosimetrie.

Olivier Legrain, chief executive van de medische groep, zegt dat de uitstekende cijfers duidelijk maken dat het bedrijf op een succesrijk jaar afstevent. Daarbij wordt er ook op gewezen dat de omvang van het orderboek van het bedrijf gestegen is tot een recordniveau van 278,8 miljoen euro.

Er is daarbij bovendien geen rekening gehouden met een nieuw contract dat recent met het Universitair Medisch Centrum Groningen werd ondertekend. Het bedrijf zou op dit ogenblik onderhandelen over contracten met een totale waarde van meer dan 1 miljard euro.

Bron: Express.be