Banimmo NV en Argema Sàrl (Groep Marc Liégeois) zullen voor eind februari 2019 een huurcontract van 12 jaar tekenen met ING voor haar activiteitencentrum in Louvain-la-Neuve.

                       
Gereglementeerde informatie
11 februari 209 – 08u40

PERSBERICHT
__________________________________________________________________

Banimmo NV en Argema Sàrl (Groep Marc Liégeois) zullen voor eind februari 2019 een huurcontract van 12 jaar tekenen met ING voor haar activiteitencentrum in Louvain-la-Neuve.
___________________________________________________________________

Brussel, 11 januari 2019 – Banimmo NV en Argema Sàrl (Groep Marc Liégeois) zullen voor eind februari 2019 een huurcontract van 12 jaar tekenen met ING voor haar activiteitencentrum in Louvain-la-Neuve.

Het gebouw, ontworpen door het architectenbureau Jaspers & Eyers, in samenwerking met TPF Engineering en SKOPE (landschap), omvat zo’n 10.000 m² aan kantooroppervlakten rond een atrium, en 350 ondergrondse parkeerplaatsen.

Na een oproep tot projecten heeft ING de keuze gemaakt voor een gebouw met een hoge duurzaamheidsscore BREEAM Excellent (laag energieverbruik, daglicht, recuperatie van regenwater, fotovoltaïsche panelen,...), een aanbod aan faciliteiten voor mobiliteit (elektrische fietsen en auto’s) en met een verzorgd landschapsontwerp waarbij tuinen en terrassen tot hun recht komen ten opzichte van de parkeerplaatsen. De inplanting van het activiteitencentrum van ING in Louvain-la-Neuve zal de reeds bestaande banden tussen de bankinstelling en het UCLouvain ecosysteem (steun voor innovatie en ondernemerschap, rekrutering van jonge afgestudeerden,...) verder versterken.

Dankzij UCLouvain en de steun van de stad Ottignies-Louvain-la-Neuve in het kader van de lopende vergunningsaanvraag, zullen Banimmo en de Groep Marc Liégeois een Turnkey gebouw afleveren aan ING die er in 2021 haar intrek zal nemen. 
 
Deze transactie werd gerealiseerd met de tussenkomst van Cushman & Wakefield.


Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Banimmo SA                Patrick Mertens                        Damien Darche
Lenneke Marelaan 8       CEO                                         COO
B-1932 Zaventem          patrick.mertens@banimmo.be    damien.darche@banimmo.be
Tel. : +32 2 710 53 11                                                    +32 477 43 84 57
www.banimmo.be                     

Argema Sàrl                 Marc Liégeois                         
Rue de Merl 63-65                                                       
L-2146 Luxembourg       marc.liegeois@composia.be
Tel. : +32 475 64 43 84              

Dit bericht is beschikbaar op de website www.banimmo.be.

Over Banimmo
Banimmo profileert zich vandaag als een speler die in staat is om tertiaire vastgoedactiva te bouwen of om te vormen, alsook build-to-suit gebouwen te ontwikkelen die zowel aan de strengste eisen en normen van de eindinvesteerders, als aan de wensen van de huurders voldoen.
De vastgoedportfolio omvat ongeveer 78.000 m² ontwikkelde oppervlakte en ongeveer 281.000 m² die nog ontwikkeld kunnen worden.

Bijlage