Ageas rondt de aankoop af van het belang van 40% in de Indiase Niet-levensverzekeraar RSGI

Op 14 november 2018 bereikte Ageas een overeenkomst om 40% te verwerven van het aandelenkapitaal van de Indiase Niet-Levensverzekeringsmaatschappij Royal Sundaram General Insurance Co. Limited (RSGI). Ageas kondigt vandaag aan dat al de nodige toelatingen van de toezichthouders werden verkregen en bevestigt de afronding van de transactie, die een netto cashimpact heeft van EUR 185 miljoen.

Door de aankoop daalt de Solvency II van de Groep met zowat 5%, op basis van de positie per eind 2018.

RSGI is een top 10-private speler op de Indiase Niet-leven markt met sterke posities in Auto- en Ziekteverzekering. De onderneming heeft uitgebreide distributiecapaciteiten met een netwerk dat het hele land beslaat. Dit omvat ruim 5.600 agenten, 700 kantoren en gevestigde relaties met banken en andere distributiepartners, zowel online als offline. Over de eerste negen maanden van het huidige boekjaar dat in India in maart afloopt, boekte RSGI een nettowinst van EUR 12 miljoen. Tussen 2015 en 2018 realiseerde RSGI een gemiddeld jaarlijks groeipercentage van 55% in nettowinst.

Dankzij de transactie heeft Ageas nu een belang van 40% in het aandelenkapitaal van RSGI, Sundaram Finance 50% en verschillende andere aandeelhouders de resterende 10%.

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met 190 jaar vakkennis en ervaring. Het biedt zowel particulieren als bedrijven Levens- en Niet-Levensverzekeringsproducten aan die beantwoorden aan hun specifieke behoeften, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst. Ageas, één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, is vooral werkzaam in Europa en Azië, die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. Via een combinatie van 100%-dochterondernemingen en langetermijnpartnerships met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs, is Ageas met succes actief in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filippijnen. Ageas behoort tot de marktleiders in de meeste landen waar het aanwezig is. Ageas telt meer dan 45.000 werknemers en in 2018 bedroeg het premie-inkomen meer dan EUR 34 miljard (alle cijfers tegen 100%).

Bijlage