Solvay zet efficiëntieprogramma's voort in haar natriumcarbonaat- en natriumbicarbonaatfabrieken

Brussel, 25 februari 2019 --- Solvay gaat verder met de wereldwijde productiviteitsverbetering in haar natriumcarbonaatfabrieken. De groep zal de komende twee jaar de productiecapaciteit van natriumcarbonaat verhogen met 500 kt en die van natriumbicarbonaat met 100 kt om de bevoorrading van klanten veilig te stellen in een krappe markt waar de vraag blijft toenemen.
  
Solvay zal haar productiecapaciteit verhogen dankzij gegevensanalyse, digitale projecten en een selectieve verwijdering van knelpunten in haar natriumcarbonaatfabrieken wereldwijd, om de productiesnelheid te maximaliseren en de betrouwbaarheid van de fabrieken te verbeteren.

"Ons nieuwe wereldwijde actieplan voor uitmuntendheid in de productie zal de bevoorradingszekerheid voor onze klanten van natriumcarbonaat en -bicarbonaat op korte termijn garanderen, terwijl een billijke prijsstelling van natriumcarbonaat en -bicarbonaat moet worden bereikt om een duurzame bevoorrading op de lange termijn mogelijk te maken. Onze constante drijfveer is een betere dienstverlening aan onze klanten op vlak van concurrentievermogen, kwaliteit en leverbetrouwbaarheid," zei Christophe Clemente, Hoofd van Solvay's Soda Ash & Derivatives Global Business Unit.

VOLG ONS OP twitter @SolvayGroup

Solvay is een bedrijf van geavanceerde materialen en specialiteitschemicaliën, en zet zich in voor het ontwikkelen van oplossingen voor belangrijke maatschappelijke uitdagingen. Solvay innoveert en werkt samen met klanten wereldwijd in veel diverse eindmarkten. Haar produkten zijn te vinden in vliegtuigen, auto's, batterijen, smart devices, medische toepassingen, alsook in de extractie van zowel mineralen als olie en gas, en dragen bij aan efficiëntie en duurzaamheid. Solvays lichtgewicht materialen bevorderen een schonere mbiliteit, de formuleringen optimaliseren het gebruik van grondstoffen, terwijl performance chemicals de lucht- en waterkwaliteit verbeteren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Brussel, met 26,800 werknemers verspreid over 61 landen. In 2017 bereikte de netto-omzet € 10,1 miljard en de marge 22%, met 90% van de activiteiten waar Solvay tot de wereldtop-drie behoort. Solvay nv (SOLB.BE) staat genoteerd op Euronext in Brussel en Parijs (Bloomberg: SOLB.BB - Reuters: SOLB.BR) en in de Verenigde worden de aandelen (SOLVY) verhandeld via een level-1 ADR programma. Financiële cijfers houden rekening met de aangekondigde verkoop van Polyamides.


Media Relations
  Caroline Jacobs Victoria Binoche  
  +32 2 264 1530 +33 1 44 94 86 72

 
 
Investor Relations
Geoffroy Raskin Jodi Allen Bisser Alexandrov
+32 2 264 1540 +1 6098604608 +32 2 264 3687

Bijlage