Biocartis Group NV: Biocartis plaatst 1.000ste Idylla(TM) Instrument bij Geisinger in de VS

   
PERSBERICHT: 26 februari 2019, 07:00 CET

Biocartis plaatst 1.000ste Idylla(TM) Instrument bij Geisinger in de VS

Mechelen, België, 26 februari 2019 - Biocartis Group NV (de 'Vennootschap' of 'Biocartis'), een innovatief bedrijf in de moleculaire diagnostiek kondigt vandaag aan dat het zijn 1.000ste Idylla(TM) instrument heeft geplaatst. Het instrument werd in de VS geplaatst bij het 'Diagnostic Medicine Institute' van Geisinger.

Het Geisinger Medical Center in Danville, Pennsylvania (VS) is één van de belangrijkste ziekenhuizen in de Geisinger groep die 13 ziekenhuiscampussen, twee onderzoekscentra en bijna 30 specialiteiten overkoepelt, inclusief een  geavanceerd kankerinstituut in de staten Pennsylvania en New Jersey. Geisinger is één van de grootste dienstverleners in de gezondheidszorg in de VS die miljoenen patiënten in Pennsylvania en New Jersey[1] bedient.

Herman Verrelst, CEO Biocartis, gaf volgende reactie: "We zijn erg trots dat we ons 1.000ste Idylla(TM) instrument bij Geisinger konden plaatsen, één van de toonaangevende oncologiepraktijken in de VS en een belangrijke business partner voor Biocartis in de toekomst. Het behalen van de mijlpaal van 1.000 geplaatste instrumenten is een belangrijke gebeurtenis in de wereldwijde commerciële uitrol van het Idylla(TM) platform en versterkt verder onze positie in gesprekken rond partnerships."

Yi Ding, M.D., Ph.D., System en Core Lab Director, Diagnostic Medicine Institute van Geisinger, reageerde als volgt: "Oncologie is één van de belangrijkste specialisatiegebieden voor Geisinger, en het 'Diagnostic Medicine Institute' van Geisinger is een leider in gepersonaliseerde geneeskunde. We zijn enthousiast om de Idylla(TM) technologie te gebruiken gezien deze snel en makkelijk is en zeer accurate resultaten levert."

----- EINDE ----
Meer informatie:
Renate Degrave
Manager Corporate Communications & Investor Relations
e-mail   rdegrave@biocartis.com
tel         +32 15 631 729
gsm      +32 471 53 60 64

Over Biocartis 

Biocartis (Euronext Brussels: BCART) is een innovatief bedrijf in de moleculaire diagnostiek (MDx), dat diagnostische oplossingen van de nieuwste generatie aanbiedt om de klinische praktijk te verbeteren ten voordele van de patiënt, clinici, kostendragers en de sector. Het Idylla(TM) MDx systeem van Biocartis is een volledig geautomatiseerd, staal-tot-resultaat real-time PCR-systeem (Polymerase Chain Reaction ofwel Polymerasekettingreactie) dat accurate, zeer betrouwbare moleculaire informatie verstrekt op basis van nagenoeg elk biologisch staal, in nagenoeg elke omgeving. Biocartis ontwikkelt en commercialiseert een snel uitbreidend testmenu dat belangrijke onvoldane klinische behoeften in oncologie beantwoordt. Dit domein is het snelst groeiende segment van de wereldwijde MDx-markt. Vandaag biedt Biocartis tests aan in het domein van melanoom, darm- en longkanker. Meer informatie op www.biocartis.com. Persfoto's vindt  u hier. Volg ons op Twitter: @Biocartis_.

Biocartis en Idylla(TM) zijn geregistreerde merknamen in Europa, de Verenigde Staten en andere landen. De Biocartis merknaam en logo en de Idylla(TM) merknaam en logo zijn gebruikte merknamen die eigendom zijn van Biocartis. Dit persbericht is niet bedoeld voor distributie, rechtstreeks of onrechtstreeks, in enige jurisdictie waar dit onwettig zou zijn. Ieder die dit persbericht leest, dient zich te informeren over zulke beperkingen en dient zulke beperkingen na te leven. Biocartis neemt geen verantwoordelijkheid voor enige inbreuk van enige dergelijke beperkingen door eender wie. Gelieve de product-etikettering te raadplegen voor het toepasselijke bedoeld gebruik van ieder individueel Biocartis product. Dit persbericht vormt geen aanbod of uitnodiging voor de verkoop of aankoop van effecten in eender welke jurisdictie. Effecten van Biocartis mogen niet aangeboden of verkocht worden in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie bij de United States Securities and Exchange Commission of een uitzondering van registratie onder de U.S. Securities Act van 1933, zoals gewijzigd.

Biocartis toekomstgerichte verklaringen
Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn enkel van toepassing op de datum van dit persbericht. Biocartis verwerpt uitdrukkelijk enige verplichting of verbintenis om enige update of wijziging te publiceren van enige toekomstgerichte verklaring in dit persbericht, tenzij dit specifiek wettelijk of reglementair verplicht is. Men mag geen onvoorwaardelijk vertrouwen stellen in toekomstgerichte verklaringen.
[1] Bron: www.geisinger.org, laatst geconsulteerd op 19 februari 2019.