Werkzaamheden verbreding A1 Apeldoorn – Azelo uitgebreid

Heijmans gaat op de A1 Apeldoorn – Azelo de weggedeelten tussen Deventer  – Deventer-Oost en tussen Rijssen – Azelo uitbreiden. Dit is een aanvulling op de werkzaamheden voor fase 1, die Heijmans eerder gegund kreeg. Heijmans voert deze aanvulling op het project (design & construct) met een waarde van circa € 45 miljoen uit in opdracht van Rijkswaterstaat. Hiermee hebben de opdrachten rondom de uitbreiding A1 Apeldoorn - Azelo voor Heijmans een totale waarde van circa € 175 miljoen.

De aanvullende opdracht omvat het ontwerpen en realiseren van de uitbreiding van de A1 tussen Deventer en Deventer-Oost naar 2x3 volledige rijstrokken en een vluchtstrook in beide richtingen. Daarnaast wordt het weggedeelte tussen Rijssen en knooppunt Azelo verbreed naar 2x3 rijstroken. Deze weggedeelten hebben een gezamenlijke lengte van circa 12 kilometer. De verbreding van deze weggedeelten was oorspronkelijk gepland in 2024-2028, maar worden in de planning naar voren gehaald en al in 2020 en 2021 uitgevoerd.


Startsein fase 1
In juni 2018 gunde Rijkswaterstaat Heijmans fase 1 voor de verbreding A1 Apeldoorn – Azelo. Vandaag geeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) officieel het startsein voor de werkzaamheden op de A1 tussen Twello en Deventer en tussen Deventer-Oost en Rijssen.


Verbreding A1 Apeldoorn-Azelo
Toenemend vrachtverkeer zorgt voor veel vertraging op de A1 Oost tussen Apeldoorn en Azelo. Dit traject is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Goede doorstroming op deze route is belangrijk voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van de regio. Daarom werken rijk en regio samen aan het vergroten van de capaciteit van de A1 Oost.


Over Heijmans
Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, bouw & techniek en infra combineert in de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden en bouwt samen met hen aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op www.heijmans.nl

Voor meer informatie / niet voor publicatie:

Pers
Rik Hammer
Communicatie
+31 73 543 52 17
rhammer@heijmans.nl

Analisten
Guido Peters
Investor Relations
+31 73 543 52 17
gpeters@heijmans.nl

Bijlage