Mohawk stelt Glenn R. Landau aan als financieel directeur

CALHOUN, Georgia, March 14, 2019 (GLOBE NEWSWIRE) -- Mohawk Industries, Inc. (NYSE: MHK) heeft vandaag bekendgemaakt dat het Glenn R. Landau heeft aangesteld als nieuwe financiële directeur en executive vice president van het bedrijf met ingang van 1 april 2019. Hij volgt Frank H. Boykin op, die in november vorig jaar aankondigde met pensioen te zullen gaan. 

“Glenn Landau zal ons met zijn uitgebreide operationele en financiële ervaring en zijn achtergrond in het internationale bedrijfsleven helpen onze prestatiedoelstellingen waar te maken en een winstgevende groei na te streven”, zegt Jeffrey S. Lorberbaum, voorzitter en algemeen directeur van Mohawk. “De successen die Glenn heeft geboekt aan het hoofd van grote internationale bedrijfssegmenten zullen hem toelaten zijn rol als financieel directeur met het nodige perspectief en diepte te vervullen. Zijn expertise vormt een waardevolle aanvulling voor ons team en zal ons helpen sneller verbeteringen door te voeren in het hele bedrijf. Omdat hij zoveel ervaring heeft met het beheer van de inkomsten en uitgaven van zowel binnenlandse als internationale bedrijfsactiviteiten, begrijpt hij als geen ander hoe we de resultaten kunnen verbeteren en waarde voor de aandeelhouders kunnen creëren.” 

Landau, 50 jaar, begon zijn loopbaan in 1991 bij International Paper (IP), waar hij startte in de engineeringafdeling en later overstapte naar de productietak. Hij bekleedde algemene managementfuncties in de verpakkingsactiviteiten van het bedrijf in de Verenigde Staten en Europa, voordat hij de strategische verantwoordelijkheid kreeg voor de bosbouw-, vastgoed- en mineralenactiva van IP in 2003. In 2007 werd Landau benoemd tot vice president en algemeen manager voor golfkartonverpakkingen en hij speelde een belangrijke rol in de overname en integratie van de verpakkings- en recyclingactiviteiten van Weyerhaeuser. In 2011 stapte hij over naar het financiële beheerteam en werd hij de vice president voor beleggersrelaties van IP. Van 2013 tot 2016 was Landau voorzitter van de papier- en verpakkingsentiteit van IP in Brazilië, met de eindverantwoordelijkheid voor de inkomsten en uitgaven van het segment en de strategische richting voor de Latijns-Amerikaanse markt. Zijn laatste functie bij IP was die van financieel directeur, waarbij hij als eindverantwoordelijke voor het wereldwijde financiële beheer van het bedrijf toezicht hield op het kapitaalverdelingsproces en initiatieven voor waardeschepping aanstuurde. Hij stond er aan het hoofd van een wereldwijd team van meer dan 2.500 financiële en IT-medewerkers.

“Ik ben blij deel te kunnen uitmaken van een dynamische organisatie als Mohawk”, zegt Landau. “Ik kijk ernaar uit leiding te mogen geven aan het gerenommeerde financiële team van Mohawk en de groei van het bedrijf in nieuwe markten en productcategorieën voort te zetten.”

Zoals eerder aangekondigd zal Frank Boykin als senior consultant aan de slag blijven bij het bedrijf en de overstap in goede banen helpen te leiden. In de afgelopen 25 jaar heeft het harde werk van Frank bijgedragen tot de groei van Mohawk tot het grootste vloerbekledingsbedrijf ter wereld”, aldus Lorberbaum. “Hij heeft een getalenteerd financieel team uitgebouwd, en ik ben er zeker van dat deze overstap dankzij hun volgehouden inspanningen vlot zal verlopen.”

OVER MOHAWK INDUSTRIES

Mohawk Industries is de wereldwijde marktleider in de productie van vloerbekleding. Wij creëren producten die woningen en commerciële gebouwen over de hele wereld verbeteren. De verticaal geïntegreerde productie- en distributieprocessen bieden concurrentievoordelen in de productie van vloerkleden, tapijten, keramische tegels, laminaat, hout, natuursteen en vinyl. Onze toonaangevende innovaties hebben producten en technologieën opgeleverd die onze merken onderscheiden op de markt en beantwoorden aan alle vereisten voor renovatie en nieuwbouw. Onze merken behoren tot de meest vooraanstaande merken in de sector en omvatten American Olean, Daltile, Durkan, Feltex, Godfrey Hirst, IVC, Karastan, Marazzi, Mohawk, Mohawk Group, Pergo, Quick-Step en Unilin. In het voorbije decennium is Mohawk uitgegroeid van een Amerikaanse tapijtenfabrikant tot het grootste vloerbekledingsbedrijf ter wereld met activiteiten in Australië, Brazilië, Canada, Europa, India, Maleisië, Mexico, Nieuw-Zeeland, Rusland en de Verenigde Staten.

Bepaalde verklaringen in de voorgaande alinea's, in het bijzonder met betrekking tot verwachte prestaties in de toekomst, bedrijfsvooruitzichten, groei- en bedrijfsstrategieën en vergelijkbare zaken en verklaringen die de woorden “kunnen”, “zouden”, “geloven”, “veronderstellen”, “verwachten” en “schatten” of vergelijkbare uitdrukkingen bevatten, vormen “toekomstgerichte verklaringen”. Voor deze verklaringen beroept Mohawk zich op de bescherming van de Safe Harbor-bepalingen voor toekomstgerichte verklaringen die zijn opgenomen in de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Er kan geen garantie worden dat de toekomstgerichte verklaringen correct zullen zijn, omdat ze gebaseerd zijn op vele veronderstellingen, die risico's en onzekerheden inhouden. De volgende belangrijke factoren kunnen tot afwijkende resultaten in de toekomst leiden: veranderingen in economische of sectorspecifieke omstandigheden, concurrentie, inflatie en deflatie van grondstoffenprijzen en andere productiekosten, inflatie en deflatie op consumentenmarkten, energiekosten en -bevoorrading, timing en niveau van investeringsuitgaven, timing en uitvoering van prijsverhogingen voor producten van het bedrijf, waardeverminderingen, integratie van overgenomen activiteiten, internationale operaties, invoering van nieuwe producten, rationalisering van activiteiten, belastingen en belastinghervormingen, product- en andere claims, rechtszaken en andere risico's die worden vermeld in de SEC-verslagen en publieke kennisgevingen van Mohawk.

Frank Boykin, 706-624-2695