Update Add Value over Kendrion, Flow Traders en Vopak

Update Willem Burgers en HIlco Wiersma van Add Value:

Het door de ECB gevoerde monetaire beleid is een belangrijke aanjager van het gunstige beleggingsklimaat voor aandelen. Voor heel 2015 verwachten de fondsbeheerders een ruime dubbelcijferige gemiddelde winstgroei in de portefeuille.

Hoofdpunten van de afgelopen maand

In november realiseerden 13 van de 16 deelnemingen (= 81%) een positieve koersperformance. De afgelopen maand presteerden Flow Traders en Vopak bovengemiddeld in de portefeuille. Flow Traders presenteerde uitstekende halfjaarcijfers. Vopak toonde herstel na de zwakke zomermaanden. Neways en Acomo presteerden in november benedengemiddeld. Deze underperformance had geen specifieke verklaring.

De belangen in Brunel International en Vopak zijn verder uitgebreid. het belang in Aalberts Industries is na de zeer sterke performance van de achterliggende periode verkleind en op de positie in TenCate is winst genomen. Rond dit aandeel is veel te doen; de ontevredenheid over het overnamebod groeit.

Meer doortastendheid verwacht in M&A

De derde kwartaalcijfers van Kendrion bleven achter bij de verwachtingen. Wel is het orderboek beter gevuld dan een jaar geleden. Kendrion kan nog niet inschatten of er een nadelig effect zal zijn op omzet en resultaat door het VW-schandaal. De fondsbeheerders passen hun prognose voor 2016 licht neerwaarts bij. De verwachting is dat op de eerstvolgende jaarvergadering de nieuwe topman een indicatie zal geven van een eventuele koerswijziging in de strategie. Op het vlak van acquisities wordt meer doortastendheid verwacht.

Flow Traders profiteert van heftige koersbewegingen

Over het derde kwartaal rapporteerde Flow Traders zeer sterke cijfers. De handel in ETF ’s geniet een continue inflow. De liquiditeitsverschaffer in ETF -markt profiteerde sterk van de heftige koersbewegingen op 24 augustus jl. Op die ene dag realiseerde Flow Traders 10% van de kwartaalwinst.

Vopak loopt vol

De prestaties van Vopak over de eerste negen maanden van dit jaar waren zeer solide. In een uitdagende marktomgeving wist het tankopslagbedrijf de bezettingsgraad van de terminals op te krikken tot gemiddeld 93%. Het laat een gezonde vraag zien naar opslagcapaciteit.