GoFly Prize wedstrijd voor persoonlijke vliegtoestellen maakt de winnende teams van Fase II bekend

Deze door Boeing gesponsorde wedstrijd maakt de vijf teams bekend die elk $ 50.000 krijgen voor hun innovaties voor de toekomst van het vliegwezen

NEW YORK, March 27, 2019 (GLOBE NEWSWIRE) -- Vandaag maakte GoFly Prize, de internationale wedstrijd van $ 2 miljoen voor het ontwerp van een persoonlijk vliegtoestel, de vijf teams bekend die als de winnaars van Fase II zijn bekroond voor hun ingediende prototypes.

GoFly telt meer dan 3.500 innovators uit 101 landen wereldwijd. De deelnemers moeten een persoonlijk vliegtoestel ontwerpen dat kleiner, lichter en stiller is dan alles wat nu reeds bestaat. In totaal hebben 31 Fase II-teams uit 16 landen een ontwerp ingediend, dat in twee rondes is beoordeeld door een panel van deskundigen.

De vijf winnaars van Fase II zijn, in alfabetische volgorde:

  • Aeroxo LV, ERA Aviabike, Letland en Rusland
  • DragonAir AviationAirboard 2.0, Verenigde Staten
  • Silverwing, S1, Nederland
  • Texas A&M Harmony, Aria, Verenigde Staten
  • Trek Aerospace, Inc, FlyKart2, Verenigde Staten

De Fase II-teams moesten visuele en schriftelijke documentatie indienen waarin het prototype van hun persoonlijk vliegtoestel werd uiteengezet. Het is voor het eerst dat fysieke prototypes zijn ingediend voor de wedstrijd, wat GoFly weer een stap dichter bij de Final Fly-Off van volgend jaar brengt.

“Na het lange wachten zijn we nu opgetogen de winnaars van Fase II en hun prototypes te kunnen presenteren. De vindingrijkheid en motivatie waar alle deelnemers blijk van geven, is zonder meer indrukwekkend”, vertelt GoFly CEO Gwen Lighter. “Elk toestel is uniek, en betekent een revolutie voor onze kijk op persoonlijk vliegen.

GoFly is erin geslaagd zo’n hoog gekwalificeerde groep van deelnemers te bereiken dankzij de kracht van zijn visie, maar ook dankzij de ondersteuning van zijn wereldwijde netwerk van sponsors. Bij de belangrijkste partners vinden we Grand Sponsor Boeing, Corporate Sponsor Pratt & Whitney, en meer dan twintig internationale organisaties voor luchtvaart en innovatie. Alle teams die doorgaan naar de Final Fly-Off en alle nieuwe teams die zich inschrijven voor de GoFly wedstrijd zullen kunnen profiteren van de blijvende ondersteuning van deze sponsors, en van extra middelen in natura van de sponsors en een specifiek opgesteld Mentors and Masters-programma.

“Wij worden gemotiveerd en geïnspireerd bij het zien van de sterke vooruitgang die de GoFly-deelnemers hebben geboekt met hun gedurfde, creatieve ontwerpen”, stelt Greg Hyslop, Chief Technology Officer bij Boeing. “Hun werk bevestigt een principe dat ingebakken zit in de kern van zowel Boeing als GoFly: luchtvaartinnovatie verandert de wereld.”

“De GoFly-wedstrijd onderscheidt zich in de manier waarop hij inspiratie levert voor de huidige en toekomstige generaties van vernieuwers die zich afstemmen op de missie van ons bedrijf”, vertelt Geoff Hunt, Senior Vice President of Engineering bij Pratt & Whitney. “Fase II heeft fantastische resultaten opgeleverd, die illustreren wat het betekent om een industrieleider te zijn. Het is dit soort werk dat Pratt & Whitney ertoe heeft aangezet om de Disruptor Award te introduceren, en wij kijken ernaar uit om de deelnemers voor die wedstrijd te ontmoeten op de Final Fly-Off.”

Na de Fase II-aankondiging zullen GoFly en de teams zich klaarmaken voor de Final Fly-Off, waar de innovators hun persoonlijk vliegtoestel op het eindevenement op de proef zullen stellen om te trachten de resterende $ 1,6 miljoen aan prijzengeld in de wacht te slepen.

Voor meer informatie over de GoFly Prize, of om met een nieuw team deel te nemen aan de wedstrijd en de Final Fly-Off, kunt u terecht op http://www.goflyprize.com.

Over de GoFly Prize
De GoFly Prize is een tweejaarlijkse incentivewedstrijd met een prijzengeld van USD +2 miljoen, om een persoonlijk vliegtoestel te ontwerpen dat overal en door iedereen kan worden gebruikt. Met Boeing als Grand Sponsor en Pratt & Whitney als Corporate Sponsor zal GoFly Prize de teams expertise, een mentorprogramma, prijzen en wereldwijde aandacht bieden bij hun poging om ’s werelds eerste veilige, ultracompacte, stadscompatibele persoonlijk vliegtoestel te creëren. De wedstrijd, die in verschillende fasen verloopt, stimuleert deelnemers uit de hele wereld om hun droom van de vliegende mens waar te maken. U vindt meer informatie, ook om deel te nemen met een nieuw team, op http://www.goflyprize.com.

Over Boeing
Boeing is ’s werelds grootste luchtvaartbedrijf en de grootste producent van lijnvliegtuigen, defensie-, ruimtevaart- en beveiligingssystemen, en een dienstverlener voor de aftermarket. Als Amerika’s grootste exporteur in de maaksector biedt het bedrijf ondersteuning voor luchtvaarmaatschappijen en klanten bij Amerikaanse en geallieerde overheden in meer dan 150 landen. De producten en diensten van Boeing omvatten vliegtuigen voor de burgerluchtvaart en defensie, satellieten, wapens, elektronische en defensiesystemen, lanceringssystemen, geavanceerde informatie- en communicatiesystemen, en prestatiegebaseerde logistiek en training.

Over Pratt & Whitney 
Pratt & Whitney is een wereldleider in het ontwerp, de productie en het onderhoud van vliegtuig- en helikoptermotoren, en van hulpaggregaten. United Technologies., gevestigd in Farmington, Connecticut, levert hoogtechnologische systemen en diensten aan de bouw- en luchtvaartsectoren. Voor meer informatie over UTC kunt u terecht op de website www.utc.com, of het bedrijf volgen op Twitter: @UTC.

Contact
LaunchSquad for GoFly
1-212-564-3665
gofly@launchsquad.com