De overnamegolf van het beursgenoteerde bedrijf Cimpress

Cimpress is een beursgenoteerd bedrijf dat veel verschillende bedrijven heeft overgenomen. Het bedrijf begon ooit als Vistaprint en werd in 1995 opgericht. Drukkerijen verwerkten vroeger alleen grote aantallen drukwerk. Cimpress begon drukwerk op maat aan te leveren en dit was op dat moment een gat in de markt. Kleinere hoeveelheden drukwerk die snel geleverd konden worden waren erg aantrekkelijk. Voor bedrijven was drukwerk het ideale promotiemiddel. Veel meer bedrijven kregen dankzij Cimpress de mogelijkheid om drukwerk te bestellen.

Cimpress is ontzettend hard gegroeid en is inmiddels een beursgenoteerd bedrijf. Het bedrijf bezit het grootste aandeel van de online printmarkt. Hiervoor heeft Cimpress ook veel andere bedrijven overgekocht. Voorbeelden hiervan zijn Exaprint, Printi en National Pen.

De overname van Drukwerkdeal

Dat Cimpress een serieus bedrijf is, bewijst de overname van Drukwerkdeal.nl. Cimpress heeft dit bedrijf overgenomen voor €24 miljoen. Waarom drukwerk zo enorm succesvol is? Omdat het dé ideale manier van promotie is. De meeste bedrijven weten hoe belangrijk deze vorm van promotie is.

Goed drukwerk is belangrijk

De meeste mensen beseffen heel goed hoe belangrijk drukwerk is. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je een professioneel visitekaartje kunt tonen. Ook flyers zijn een goede manier om het bedrijf te promoten. Zo is er nog veel meer drukwerk dat gebruikt kan worden voor de promotie van een bedrijf. Er zijn ook producten die bedrukt kunnen worden met de bedrijfsnaam. Dergelijke producten herinneren de klant continu aan het bestaan van het bedrijf. Een pen of ander alledaags object is daarom ook ideaal om als promotieartikel te gebruiken.

Als er voor drukwerk wordt gekozen, dan is het belangrijk dat de kwaliteit hoog is. Het materiaal moet voldoen aan alle eisen en bovendien moet het drukwerk snel genoeg geleverd kunnen worden. De inkt en het materiaal is van groot belang, net als de service. Vooral de vraag naar kleinere partijen is erg groot. Drukkerijen die hier op tijd hebben ingespeeld boeken nu veel succes. Cimpress heeft hier dankbaar gebruik van gemaakt. Naar verwachting blijft drukwerk de komende tijd relevant, ondanks dat steeds meer bedrijven online gaan. Het blijft nou eenmaal van groot belang dat er ook voldoende aandacht besteed wordt aan de offline promotie.