Orange Belgium neemt ICT-integrator BKM over

  

                                                                                                            Persbericht

                                                                        Brussel, 29 april 2019

Orange Belgium neemt ICT-integrator BKM over
en versterkt zijn B2B-activiteiten

Vandaag ondertekenden Orange Belgium en de aandeelhouders van Upsize NV een overeenkomst met betrekking tot de overname van Upsize NV en zijn dochterondernemingen BKM NV en CC@PS. Met deze overname breidt Orange Belgium zijn B2B-aanbod uit met de Unified Communications & Collaboration- en ICT-oplossingen van BKM en beantwoordt het aan de groeiende vraag van zijn B2B-klanten naar één enkele connectiviteits- en ICT-provider. De overname zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Belgische Mededingingsautoriteit, alvorens de transactie af te ronden.

BKM is een nationale ICT-integrator met een solide track-record in de KMO- en corporate markten in België. BKM biedt hoogwaardige ICT-oplossingen op 4 afzonderlijke expertisegebieden: Unified Communications & Collaboration (UCC) -oplossingen, IT & beveiligingsoplossingen, Document- & Visual oplossingen en Connectivity-oplossingen. Bovendien is BKM een pionier in cloud UCC-oplossingen. In de afgelopen 25 jaar is BKM een betrouwbare referentie geworden in de B2B-markt. In 2018 genereerde het bedrijf €43m pro-forma-inkomsten.

De bedrijfswaarde van deze overname bedraagt 52,4 miljoen euro. Voor Orange Belgium vormt deze overname een unieke kans om zijn portefeuille met connectiviteitsoplossingen uit te breiden en zijn B2B-aanbod te verrijken. De combinatie van het connectiviteitsnetwerk van Orange Belgium en het ICT-netwerk van BKM stelt de klanten van Orange Belgium en BKM in staat te profiteren van een one-stop-shop ecosysteem. Met deze overname verwelkomt Orange Belgium 230 team leden met hoog opgeleide ICT-profielen.

Michael Trabbia, CEO van Orange Belgium, legt uit: "Ik ben verheugd om de BKM-teams binnen de Orange-familie te verwelkomen. Met het oog op onze strategische B2B-ambities, zal deze overname ons toelaten om onze B2B-aanbiedingen en -diensten aan zowel de klanten van Orange Belgium als BKM te verbeteren. Samen zullen we de ICT- en connectiviteitsmarkten verder uitdagen en gebruikmaken van mogelijkheden voor cross-selling."

Bart Soetaers, CEO van BKM, bevestigt: "Ik ben ervan overtuigd dat de complementariteit van BKM en Orange Belgium ons in staat zal stellen onze klanten te begeleiden tijdens hun digitale reis met een compleet ICT-aanbod, zowel in het KMO als in het corporate segment. Bovendien voegt BKM zich bij een sterke telecomspeler en een sterk merk. Beide troeven zullen ons helpen onze gemeenschappelijke groeiambities waar te maken. Voor de BKM-medewerkers vormt deze overname een unieke kans om verder te evolueren binnen de Orange-familie."

Werner De Laet, Chief Enterprise Officer Orange Belgium: "Met de overname van BKM versterken we onze productportfolio om onze B2B-klanten te helpen bij hun strategische data beleving. Bovendien past de ondernemersgeest van BKM perfect bij de bold challenger positie van Orange Belgium op de zakelijke markt. "

Over Orange Belgium
Orange Belgium is een van de meest toonaangevende telecommunicatieoperatoren op de Belgische markt (met meer dan 3 miljoen klanten) en in Luxemburg, via zijn dochteronderneming Orange Communications Luxembourg.
Als convergente speler bieden we mobiele telecommunicatiediensten, alsook internet en tv aan particulieren, en innovatieve mobiele en vaste diensten aan bedrijven. Ons ultraperformante mobiele netwerk beschikt over de 2G-, 3G-, 4G- en 4G+-technologie waar we voortdurend in blijven investeren.
Orange Belgium is een dochteronderneming van de Orange-groep, een van de meest toonaangevende operatoren in Europa en Afrika voor mobiele telefonie en internetdiensten en een van de wereldleiders in het leveren van telecommunicatiediensten aan bedrijven.
Orange Belgium is genoteerd aan de beurs van Brussel (OBEL).

Meer informatie op: corporate.orange.be, www.orange.be of volg ons op Twitter: @pressOrangeBe.

Contact beleggers                                                Perscontact
Ana Castaño Lopez +32 468 46 95 31                                       Isabelle Vanden Eede +32 474 77 77 28
Eric Chang +32 495 55 98 17                                                     isabelle.vandeneede@orange.com
ir@orange.be                                                                               press@orange.be   


Over BKM
BKM werd in 1994 opgericht door Bart Soetaers en Marc Max. BKM is een Belgisch bedrijf dat kwalitatieve ICT oplossingen – in cloud of op site - aanbiedt in 4 domeinen: Unified Communications & Collaboration (UCC) solutions, IT & Security solutions, Document & Visual solutions en Connectivity solutions. Ze werken volgens het One-stop-shop principe. Met 25 jaar ervaring zijn ze uitgegroeid tot een betrouwbare referentie in de markt. BKM begeleidt zijn klanten tijdens hun digitale reis en werkt ICT uitdagingen weg. 230 medewerkers, verspreid over kantoren in Hasselt, Brussel, Gent en Westrozebeke, zijn specialisten met ervaring en vakkennis die dagelijks het beste van zichzelf geven voor hun 16.000 klanten. Met Data Unit, lid van de BKM groep, heeft BKM een betrouwbare en waardevolle speler toegevoegd met een bewezen expertise in cyber security, netwerk en wifi oplossingen voor de SME en corporate markt.

BKM wordt geleid door Bart Soetaers (Managing Director), Marc Max (Finance Director), Björn Van Beeck (Project Director), Frédéric Michils (Sales & Marketing Director) en Bart Colson (Operations Director).

Perscontact
Tom Smeets, +32 473 69 51 44
tom@onoff.agency


Bijlage