Bekaert: Activiteitenverslag eerste kwartaal 2019

Bekaert boekt 4% omzetgroei in het eerste kwartaal van 2019


Bekaert behaalde een geconsolideerde omzet van € 1 094 miljoen voor het eerste kwartaal van 2019, een stijging van 4% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De geconsolideerde omzet weerspiegelde +2,2% organische groei, gestuwd door het gezamenlijke effect (+2,7%) van prijsmix en verrekende walsdraadprijswijzigingen, enigszins afgezwakt door een lichte volumedaling (-0,5%). Wisselkoersschommelingen droegen +2,1% bij aan de omzet terwijl het netto-effect van fusies, overnames en desinvesteringen beperkt was (-0,4%).

De vraag vanuit banden- en bouwmarkten bleef sterk en leidde tot stevige volumegroei. Deze groei werd meer dan tenietgedaan door de vertraging in industriële staaldraadmarkten en de omzetdaling van zaagdraad.

De gezamenlijke omzet steeg met 3,4% tot € 1 294 miljoen. De organische groei bedroeg +3% en het effect van desinvesteringen was -0,3%. Het effect van wisselkoersbewegingen was beperkt tot +0,7% als gevolg van de zwakkere Braziliaanse real, vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Bijlage