Nasdaq stelt Bjørn Sibbern aan als directeur voor de Europese markten

Sibbern zal in deze nieuwe functie verantwoordelijk zijn voor de Europese markten van Nasdaq

NEW YORK en STOCKHOLM, May 08, 2019 (GLOBE NEWSWIRE) -- Nasdaq (Nasdaq: NDAQ) maakte vandaag twee wijzigingen in zijn directieteam bekend. Bjørn Sibbern, de huidige Executive Vice President for Global Information Services, zal de nieuwe functie van President, European Markets opnemen vanuit Stockholm. In zijn nieuwe functie zal Sibbern de leiding hebben over de markten van Nasdaq in Noord-Europa en de Baltische staten.  Hij zal verantwoordelijk zijn voor het beheer van de handels-, clearing-, vereffenings- en data-activiteiten in Zweden, Denemarken, Finland, IJsland en de drie Baltische staten. Daarnaast zal hij zijn schouders zetten onder de inspanningen van Nasdaq om de aanwezigheid en invloed in de Europese regio uit te breiden. Zoals afzonderlijk aangekondigd vervangt Lauren Dillard Sibbern als Executive Vice President for Global Information Services vanuit New York.

“Onze Europese markten zijn strategisch en financieel belangrijk voor onze wereldwijde activiteiten”, zei Adena Friedman, de Voorzitter en CEO van Nasdaq. “Bjørn zal met zijn uitgebreide marktervaring en sterke leiderschapskwaliteiten onze relaties met klanten en toezichthouders verdiepen en nieuwe kansen creëren om onze activiteiten uit te breiden. De aankondiging van vandaag past in onze langetermijnstrategie om de groei in onze Europese markten te versterken.”

Sibbern stond tot nu toe aan het hoofd van de Global Information Services van Nasdaq, het op een na grootste bedrijfssegment van Nasdaq. In deze functie leidde Bjørn de overnames van eVestment en Quandl, en zorgde hij ook voor een sterke organische groei van het bedrijf. Vóór zijn rol aan het hoofd van GIS bekleedde Bjørn verschillende posities in de Europese tak van Nasdaq: hij leidde de handelsactiviteiten voor Global Commodities, hij was voorzitter van de aandelenbeurs van Kopenhagen, hij beheerde de Europese aandelen- en derivatenmarkten en hij was verantwoordelijk voor de Europese marktdatadivisie van Nasdaq. Bjørn heeft al meer dan 10 jaar een leidinggevende rol binnen Nasdaq. Sibbern zal zijn nieuwe functie opnemen op 3 juni.

“Focussen op onze relaties met de klanten en luisteren naar wat zij in het algemeen verlangen zal belangrijk zijn naarmate wij onze activiteiten in de Europese regio verder uitbouwen”, zei Sibbern. “Nasdaq heeft bewezen dat het de economische groei in Europa kan versterken. Wij zullen deze ervaring gebruiken om de kansen voor onze klanten te vergroten, de groei van kleine en middelgrote bedrijven te ondersteunen en onze leiderspositie in data en technologie uit te bouwen.” 

Nasdaq heeft momenteel 19 kantoren in 15 Europese landen. In Noord-Europa en de Baltische staten beheert Nasdaq zeven aandelen- en obligatiebeurzen, een clearinghouse en een derivatenbeurs.

Over Nasdaq 
Nasdaq (Nasdaq: NDAQ) is een toonaangevende wereldwijde aanbieder van handelsplatformen, clearing, beurstechnologie, beursnoteringen, informatie en diensten voor beursgenoteerde bedrijven. Met zijn diverse aanbod van oplossingen helpt Nasdaq klanten hun ondernemingsvisie met vertrouwen te plannen, te optimaliseren en uit te voeren, met behulp van bewezen technologieën die transparantie en inzicht bieden in de wereldwijde kapitaalmarkten van vandaag. Als oprichter van de eerste elektronische aandelenmarkt ter wereld, wordt zijn technologie gebruikt door meer dan 100 markten in 50 verschillende markten. Nasdaq biedt onderdak aan meer dan 4.000 beursnoteringen met een totale marktwaarde van ongeveer $ 14 biljoen. Meer informatie vindt u opbusiness.nasdaq.com.   

Mediacontacten Nasdaq:
Verenigde Staten:
Matthew Sheahan
+1 (212) 231-5945
matthew.sheahan@nasdaq.com

Europa:
David Augustsson
+46 73 4496135
david.augustsson@nasdaq.com

NDAQG