Te druk als ondernemer? Geef taken uit handen!

Als ondernemer heb je het er maar druk mee. Je moet gespecialiseerd zijn in jouw vakgebied, de marketing regelen, je boekhouding bijhouden en daarnaast netwerken en onderhandelen. En dan hebben we het nog niet over de dagelijkse taken gehad. Je hebt zoveel ballen tegelijk in de lucht dat het al snel teveel kan worden. Om jezelf te kunnen blijven focussen op jouw vakgebied, is het makkelijk om wat taken uit handen te geven. Welke taken je allemaal kunt uitbesteden, vertellen we je graag.

Arbeidwerk

1. Een secretaresse aannemen

Op websites als Secretaresse.nl vindt je allerlei bekwame secretaresses met ieder zo hun eigen specialisatie. Zo neemt een secretaresse niet alleen je dagelijkse administratieve taken uit handen, maar kunnen ze ook je boekhouding en het office management uit handen nemen. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over de juiste cartridges of het inplannen van vergaderingen; maar wordt dat allemaal voor je geregeld.

2. Een virtuele assistent

Werk je niet vanuit een kantoor of is je onderneming nog te klein voor het inschakelen van een secretaresse? Dan kun je ook een virtuele assistent inschakelen. Deze persoon staat jou op afstand bij in je werk. Denk bijvoorbeeld aan de administratieve taken of andere zaken die makkelijk online en door anderen geregeld kunnen worden.

3. Schakel een student in

Studenten zijn natuurlijk ontzettend flexibel, houden de kosten lekker laag en draaien zich niet om voor wat zwaarder fysiek werk. Ideaal wanneer je wat extra handjes nodig hebt bij het inpakken van producten, het bijhouden van het magazijn of zelfs de bezorging van bepaalde items. Voor de studenten een ideale bijbaan, en voor jou de ideale oplossing.

4. De hulp van stagiaires

Er zijn maar genoeg scholieren op allerlei niveaus die op zoek zijn naar een werk- of snuffelstage. Het mooiste is dat er voor ieder vakgebied wel stagiaires te vinden zijn. Zo kun je jouw marketing tijdelijk uit handen geven aan een marketing student, of je boekhouding aan een financieel student. Een stagiaire kost je weinig tot niets, en geeft je net even die extra hulp die je nodig hebt.

5. Werken met zzp’ers

Werk je liever met professionals? Dan kun je de hulp van een zzp’er inschakelen. Denk bijvoorbeeld aan een tekstschrijver die je promotionele stukken schrijft, een freelance online marketeer die je marketing onderhoudt of een boekhouder die je financiën bijhoudt. Veel zzp’ers bieden langere abonnementen waar je meerdere uren voor een gereduceerd tarief af kunt nemen.