Regelmatig vliegen: 5 tips om tijd te besparen

Er zijn maar genoeg ondernemers die regelmatig het vliegtuig instappen voor zakelijke doeleinden. En hoewel een zakelijke reis erg interessant kan zijn, kan het je ook veel tijd kosten; zeker wanneer je veel vliegt. Dus wat kun je doen om tijd te besparen wanneer er weer een reis gepland staat? We geven je een aantal handige tips.

Kostenvanvliegen

1. Online inchecken

Door vooraf online in te checken heb je jouw boardingpass direct bij de hand en weet je vooraf al waar je zit in het vliegtuig. In sommige gevallen is dit ruim van te voren (lees een week of twee) al mogelijk, maar betekent dit vroege inchecken ook dat je bij moet betalen voor het kiezen van je stoel. Check je daarentegen 48 tot 24 uur van te voren in, dan is het vroeg inchecken vaak gewoon gratis. Je kunt je boardingpass vervolgens uitprinten, of downloaden voor op je telefoon.

2. Het juiste vervoer

Het vervoer van- en naar het vliegveld is vaak een flinke onderneming. Ga je met je eigen auto, dan moet je deze op locatie parkeren en vervolgens vaak gebruik maken van de airport service om richting het vliegveld te komen. Niet alleen neemt dit meer tijd in beslag maar het brengt ook nog eens extra kosten met zich mee. In veel gevallen kun je dus beter voor een privé chauffeur kiezen zoals Direct Studentchauffeurs. Deze pikken je op, en zorgen ervoor dat je voor een aangenaam tarief op tijd op je eindlocatie bent.

3. Een goede voorbereiding…

… Is het halve werk; en dat zeggen ze niet voor niets. Je gaat namelijk niet alleen voor je plezier op reis, maar hebt een duidelijk doel voor ogen. Maak een programma voor de hele reis; een programma dat bij deze doelen pas. Neem ook kopietjes mee van belangrijke documenten zoals bijvoorbeeld je vliegtickets, je hotelboeking of de boeking van een huurauto. Plan ook voldoende tijd in voor wat vrije tijd; een wandeling of een leuke activiteit bijvoorbeeld.

4. Check alle luchthavens

Hoewel er vaak gebruik gemaakt wordt van grote luchthavens als Brussel, Frankfurt en Schiphol Amsterdam, kan het zomaar eens zijn dat een andere luchthaven (denk bijvoorbeeld aan Antwerpen of Düsseldorf) ook mogelijk is. Deze ietwat kleinere luchthavens zijn vaak minder druk dan de grote, druk bezochte luchthavens.

5. Reserveer een lucht taxi

Hoewel een privé vliegtuig vaak als duur wordt beschouwd, zijn de lucht taxi’s tegenwoordig een stuk betaalbaarder. Zo kun je zelf bepalen waar, wanneer en waarheen je vertrekt, en kun je zeker de helft aan reistijd besparen.