Nyrstar: Onvoorziene productie-onderbreking bij Port Pirie smelterij

Gereglementeerde Informatie – Voorkennis

Nyrstar: Onvoorziene productie-onderbreking bij Port Pirie smelterij

10 juni 2019 om 08.00 CEST

Nyrstar NV ("Nyrstar" of de “Vennootschap”) informeert dat het overmacht (force majeure) heeft moeten inroepen onder een aantal van haar overeenkomsten, wegens een onvoorziene productie-onderbreking bij de Port Pirie smelterij die begonnen is op 28 mei 2019. De productie zal naar verwachting eind juni 2019 worden hervat.

De Hoogoven werd opzettelijk stilgelegd in mei 2019 om ervoor te zorgen dat de TSL-hoogoven opnieuw een voldoende voorraad van TSL-slag feed product voor de Hoogoven kon aanleggen, volgend op een uitgebreide geplande stillegging van de TSL-hoogoven in april 2019. De herstart van de Hoogoven werd onverwacht uitgesteld door een stoomuitbarsting in de Raffinaderij en een storing van de waterkoelmantel van de Hoogoven.

Op 5 juni 2019, vereiste een storing in de voornaamste gasleiding van de TSL hoogoven, tussen de Stoomketel en de  Verdampingskoeler, een verdere onderbreking van de TSL-hoogoven voor herstelwerken. Bijgevolg vereist de langere onderbreking van de Hoogoven nu een gedeeltelijk gebruik van de Continue Drossing Hoogoven, die essentieel is voor de behandeling van alle loodproductie van de Hoogoven, nu deze volledig verhard is. De Hoogoven en de TSL-hoogoven zullen naar verwachting op ongeveer hetzelfde moment eind juni worden heropgestart.

Deze ongeplande productie-onderbreking zal een materiële negatieve impact hebben op de productie bij Port Pirie en de Onderliggende EBITDA tijdens het tweede kwartaal van 2019. Nyrstar heeft het effect nog niet volledig gekwantificeerd en zal te gepasten tijde nadere informatie verstrekken over de oplossing voor de productie-onderbreking.

Over Nyrstar

Nyrstar is een globale multimetaalonderneming, met een leiderspositie op de zink- en loodmarkt, en groeiende posities voor
andere basis- en edelmetalen, welke essentiële grondstoffen zijn die de snelle verstedelijking en industrialisering van onze
veranderende wereld voeden. Nyrstar heeft zes smelterijen, een fumer en vier mijnen in Europa, Australië en Noord-
Amerika en stelt ongeveer 4.100 mensen te werk. Nyrstar werd opgericht in België en heeft haar hoofdzetel in Zwitserland.
Nyrstar is op Euronext Brussels genoteerd onder het symbool NYR. Meer informatie vindt u op de website van Nyrstar:
www.nyrstar.com.

Neem voor meer informatie contact op met
Anthony Simms - Head of Investor Relations T: +41 44 745 8157 M: +41 79 722 2152 anthony.simms@nyrstar.com

Franziska Morroni Head of Communications T: +41 44 745 8295 M: +41 79 719 2342 franziska.morroni@nyrstar.com

Bijlage