M&G Real Estate geeft Guldenvliesgalerij in Brussel nieuwe dynamiek en verwelkomt Maisons du Monde en Nature & Découvertes

M&G Real Estate, de vastgoedfondsenbeheerder van M&G Investments, leaset 2.500 m² in de Guldenvliesgalerij aan Maisons du Monde en Nature & Découvertes, twee Franse flagshipstores die gevestigd zijn in Europa en waarvan het engagement inzake duurzame ontwikkeling volledig beantwoordt aan de verwachtingen van de huidige consument.

De leasing maakt deel uit van een renovatieproject om deze historische Brusselse winkelgalerij te moderniseren en op te waarderen.

“De Guldenvliesgalerij geniet dankzij de twee belangrijke uithangborden, FNAC en UGC, een uitstekende reputatie. Dat Maisons du Monde en Nature & Découvertes er samen hun intrek nemen, zal ertoe bijdragen om van de galerij een plek te maken waar je de nieuwste commerciële, culturele en modetrends vindt. Op die manier wordt het een referentie in de bovenstad.

“Het renovatieproject zal de diensten leveren die consumenten verwachten en de buurt mee opwaarderen, die trouwens onlangs op de Elsensesteenweg een voetgangerszone kreeg. Dit project ligt helemaal in lijn met de groepsstrategie van M&G Real Estate”, vertelt Audrey Tournereau, directeur vermogensbeheer voor M&G Real Estate in Parijs.

De Brusselse bevolking in het verzorgingsgebied van het winkelcentrum is vrij welvarend en de gunstige voorspelling van de bevolkingsgroei zal de bestedingen op middellange/lange termijn waarschijnlijk aanwakkeren.

De Belgische hoofdstad heeft een breed retailaanbod en enkele selecte galerijen hebben de voorbije jaren een upgrade gekregen. De grote winkelketens focussen nog altijd op de Nieuwstraat, hoewel je er steeds meer aantreft op de Guldenvlieslaan en de Elsensesteenweg. In Brussel zijn er weinig shoppingcentra en daarom blijft de huurprijs in de beste winkelcentra hoog, ondanks de opkomst van webshops.

De Guldenvliesgalerij werd in 2012 opgekocht door M&G Real Estate en wordt beheerd door de Luxemburgse SICAVvan M&G. Peyrard Neuenschwander Properties en Jones Lang Lasalle helpen M&G Real Estate bij de marketing van de Guldenvliesgalerij.