Cofinimmo verwerft een vennootschap in het Brusselse Central Business District

Op 28.06.2019 heeft Cofinimmo 100 % van de aandelen verworven van de vennootschap die een erfpacht bezit op het kantoorgebouw ‘Ligne 13’, in het hart van Brussel (de Lignestraat, in de Brusselse vijfhoek, binnen het CBD). De conventionele waarde voor de berekening van de prijs van de aandelen bedraagt minder dan 16 miljoen EUR.

Jean-Pierre Hanin, Chief Executive Officer van Cofinimmo: "Na een aantal strategische transacties in de kantorensector de afgelopen maanden gaat Cofinimmo op hetzelfde elan verder met dit prachtige en uitstekend gelegen kantoorgebouw. We blijven dezelfde tactiek hanteren in onze kantorensector: investeren in kwaliteitsvolle gebouwen in het Brusselse Central Business District en selectieve verkopen in de gedecentraliseerde zone.”

Het gebouw

Het gebouw bevindt zich in de de Lignestraat, middenin het kloppend hart van Brussel. Het werd volledig gerenoveerd in 2007, met hoogwaardige materialen. Het kwaliteitsvolle gebouw biedt een kantooroppervlakte van ongeveer 3 700 m², verdeeld over zeven verdiepingen en wordt voor ongeveer 90 % bezet door verschillende huurders.

Het pand ligt in de directe nabijheid van het Centraal Station, dat alle middelen van openbaar vervoer concentreert, en profiteert daarom van een uitstekende bereikbaarheid. Het gebouw combineert hedendaags comfort en uitstraling, in het midden van een historische setting, met de kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele op de achtergrond.

De transactie

Cofinimmo heeft 100 % van de aandelen verworven van de vennootschap die een erfpacht met een resterende looptijd van 84 jaar bezit op het kantoorgebouw. De conventionele waarde voor de berekening van de prijs van de aandelen bedraagt minder dan 16 miljoen EUR. Het brutohuurrendement ligt in de buurt van 4,5 % en kan bijna 5 % bereiken in geval van totale bezetting.