Autoverzekering kiezen geen sinecure

Het kiezen van de juiste autoverzekering klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Natuurlijk gaat het in eerste instantie om de auto die u heeft (gaat kopen) maar daarnaast ook om uw rijhistorie. Het is uiteraard logisch dat een goedkopere auto een lagere verzekering heeft. Verder heeft iemand die nog nooit een ongeluk(je) heeft gehad waarschijnlijk een lagere verzekeringspremie te betalen. Daarnaast ligt het ook aan uw woonplaats. Het gaat er dan vooral om hoe populair uw auto is bij het dievengilde in deze regio. Verder bepaalt uw woonplaats ook voor een beperkt deel uw te betalen wegenbelasting.

Vergoeding bij rellen

Helaas is dit een actueler probleem aan het worden: rellen in uw straat, uw auto staat er en uw auto wordt in de brand gestoken. Dat dit geen uitzondering is hebben we de laatste jaren in Parijs en Brussel zeker gezien. Maar krijgt u uw schade wel vergoed? Helaas niet indien u alleen een BA Autoverzekering heeft. De BA (Burgelijke Aansprakelijkheid) dekt namelijk alleen de schade die de verzekerde aan derden toebrengt. Dus indien u een ongeluk veroorzaakt. Maar wordt uw voertuig bij rellen beschadigd dan biedt de BA verzekering hier geen dekking. Ook al is het risico dat uw voertuig beschadigd kan worden door rellen/vandalisme, het is zeker het overwegen waard. Om dergelijke schade te dekken heeft u een zogenaamde Full-Omnium nodig. Een Mini-Omnium is helaas niet afdoende.

Want ook al dekt deze verzekering sommige vormen van schade aan het voertuig, ze komt enkel tussen bij een diefstal, glasbreuk, brand, een aanrijding met dieren of een natuurramp. Voor een goedkope auto is dit natuurlijk minder relevant en is het vaak niet nodig om dit nog eens af te dekken. Maar bij een duurdere auto is het zeker relevanter maar het levert natuurlijk wel weer een hogere verzekeringspremie op.

Het is dus zeker zaak om goed op de hoogte te zijn van alle opties die de verzekeraars aanbieden. Enig vooronderzoekswerk kan zeker zijn vruchten afwerpen vooral als u bijvoorbeeld meerdere verzekeringen bij dezelfde partij combineert en u dus zo wellicht een combinatiekorting zou kunnen krijgen. Een goed platform om een autoverzekering te berekenen is bijvoorbeeld autoverzekering berekenen. U ziet hier van diverse verzekeraars hun diverse opties verwerkt in diverse simulaties zodat u de voor u meest optimale verzekering kunt kiezen.