De juiste tas voor naar kantoor is niet alleen maar functioneel

Wat is een goede tas om dagelijks met je mee te dragen naar het werk? Daar is het laatste nog niet over gezegd. We gingen op zoek.

‘Een kantoormedewerker draagt een aktetas’. Dat is een constatering die vreselijk achterhaald is. Het schept een beeld van een saaie man (geen vrouw) met een lange regenjas die een tas draagt waar nauwelijks iets in lijkt te zitten. Het beeld doet veelal somber aan. Laten we dat dan ook maar gauw vergeten. Maar wat kunnen we er dan over zeggen?

In ieder geval dat er veel mogelijk is als we spreken over de te dragen tas naar kantoor. Allereerst moet er een computer of tablet in passen. En daar is een laptoptas natuurlijk speciaal voor gemaakt. Er zijn prachtige exemplaren van bijvoorbeeld Burkely of Cowboysbag. In leer of canvas.

Het gaat niet louter over mannen

En tegenwoordig gaat het uiteraard niet langer over louter mannen. Dames laptoptassen zijn er dan ook in overvloed. Prachtige suède of leren exemplaren, en niet alleen in bruintinten. Vrouwen vallen ook voor een knalrode of okergeel exemplaar. Bij iedere outfit is er wel eentje die het silhouet helemaal vervolmaakt.

Wie overigens meent dat de schoudertas slechts voor vrouwen is weggelegd heeft het mis. Ook in deze categorie zijn er veel exemplaren voorhanden die ook de mannen aanspreken. Zij dragen de tas dan regelmatig crossbody. De tas hangt op de heup of op de rug. Dat draagt heel comfortabel. En kan ook prima over een colbert.

De deftige tas is hot

In al deze genoemde tassen passen laptops en zoveel meer. Een notebook, make-up tasje, waterflesje, smartphone, sleutels, paspoort, tijdschriften, lunch, portemonnee. Need we say more.

De een wil de laptoptas stijlvol dragen bij een kostuum, de ander kiest voor een crossbodytas over een spijkerjack. En andersom kan net zo goed. Zo is er voor elk wat wils.

De tas is behalve functioneel, een mode-accessoire waar veel mensen gevoelig voor zijn. Modesites lanceren dan ook regelmatig tassentrends. Onlangs gaven deze sites nog aan dat de deftige tas weer helemaal hot is.

Functioneel én fabulous

Niet te snel afwijzen als je zo deftig niet bent, want het schijnt dat je deze juist casual vast moet houden. En dan is er nog zoiets als de zaktas. De zaktas? Inderdaad, dat is de casual tas, die je juist weer op een chique manier draagt. Dus niet aan het ceintuur (truttig), maar juist strak in de hand. Probeer het maar eens. Als we de mode-goeroes moeten geloven, ben je daar helemaal up-to-date mee.

In ieder geval wordt hiermee duidelijk dat er echte must-haves zijn op tassengebied als je fancy naar kantoor wilt. Functioneel en fabulous, dat is wat er nodig is. Succes met kiezen.