Een mobiele telefoon is bijna niet meer weg te denken

Een mobiele telefoon is bijna niet meer weg te denken. Van jong tot oud, bijna iedereen heeft wel een geavanceerde telefoon (ofwel een smartphone). Wanneer we bijvoorbeeld televisiebeelden van een paar jaar terug zien dan lijkt de smartphone nog amper mainstream te zijn. Veel belangrijke zaken regelen we nu via onze smartphone. Naast het klassieke bellen natuurlijk maar ook e-mailen, bankzaken, foto’s en video’s et cetera. De afhankelijkheid van de smartphone is dus immens maar desondanks zien we dat veel mensen toch heel nonchalant met het apparaat omgaan.

Nog maar al te vaak vallen ze op de grond, gaan ze mee in de was of raken ze kwijt. Dit is natuurlijk een ramp als je cruciale zaken ermee moet uitvoeren. Denkt u bijvoorbeeld aan het moeten bellen bij een noodgeval, een banktransactie doen, data opzoeken et cetera. Het grote probleem bij een kapotte smartphone is natuurlijk dat u direct al die belangrijke zaken acuut niet meer uit kunt voeren. Een nieuwe smartphone kopen kan natuurlijk altijd maar is natuurlijk sowieso een hele uitgave en dan gebruikt u uw oude smartphone ook natuurlijk niet meer terwijl wel daar veel belangrijke zaken op staan. Een goede tip is trouwens om bijvoorbeeld wekelijks uw smartphone te synchroniseren met uw pc of laptop. Hiermee bedoelen we dat u de smartphone met een usb kabel op uw pc of laptop aansluit en dan de synchronisatie start. Wanneer u bijvoorbeeld Dropbox heeft voor uw data, dan kunt u vaak direct al uw mediabestanden naar uw gewenste map op Dropbox uploaden. Op deze manier kunt u uw data direct veilig stallen.

Maar goed als u dus geen backup van uw data op uw smartphone heeft dan heeft u dus een groot probleem. Het kunnen repareren van uw smartphone is dus absoluut een enorrme wens. iPhone reparatie bij ThePhoneLab is een goede optie hiervoor. Natuurlijk zitten hier extra kosten aan verbonden maar veel verzekeraars hebben dit wel in hun dekkingen zitten van vaak ook vrij standaard verzekeringspaketten. Denkt u bijvoorbeeld aan de klassieke inboedelverzekering. Bij een geslaagde reparatie van uw smartphone heeft u dus uw data terug en dit kan in sommige gevallen zelfs al meer kosten dan het kopen van een nieuwe smartphone. Verder is het natuurlijk absoluut zaak om heel zorgvuldig met uw smartphone om te gaan. Denkt u bijvoorbeeld aan een degelijk hoesje. Verder is het absoluut uit den boze om s’nachts uw telefoon aan de oplader te laten zitten. Bijna wekelijks branden opladers door omdat ze er te lang in zitten. Verder is het lang opladen ook slecht voor de accu van de telefoon die ook weer door kan branden. En uiteraard is het raadzaam om periodiek een backup (bijvoorbeeld via dropbox) te doen.