Eerste sluiting DWS European Direct Lending-fonds na behalen doelstelling

Vermogensbeheerder DWS heeft voor het eerst het closed-ended European Direct Lending-fonds gesloten. Voor het nieuwe fonds is meer dan 350 miljoen euro opgehaald bij een groep Europese en Aziatische beleggers, die onder andere bestaat uit family offices, verzekeringen en pensioenen.

Bij de eerste sluiting zal naar verwachting een derde van het fondskapitaal zijn belegd en het doel is om eind 2019 bij de definitieve sluiting een bedrag van tussen de 500 miljoen en 700 miljoen euro te hebben belegd.

DWS beheert momenteel meer dan 130 miljard euro in strategieën in investment grade, hybride, high yield en bankleningen. De Duitse vermogensbeheerder heeft daarbij de beschikking over een wereldwijd opererend vermogensbeheerplatform en een gespecialiseerd beleggingsteam.

Het fonds investeert samen met de Europese Direct Lending-activiteiten van Deutsche Bank in onderhandse leningen aan Europese middelgrote bedrijven. Hierdoor hebben beleggers beschikking tot het Europese netwerk van Deutsche Bank.

Marcus Herbig, Head of Structured Income bij DWS: “We bieden onze beleggers hiermee een zeer onderscheidend aanbod, wat wordt onderstreept door het kaliber en de breedte van de beleggers die hier met ons in investeren, onder wie ook beleggers die voor het eerst in Direct Lending investeren.” De Europese Direct Lending-activiteiten zijn onderdeel van de Global Financing & Credit Trading-tak van Deutsche Bank en begeleiden sinds 2012 beleggingen van meer dan 5 miljard euro aan niet-achtergestelde en opportunistische bedrijfsleningen.