Covestro finaliseert verkoop van Europese systeemhuis-business aan H.I.G. Capital

Covestro rondde op 1 november 2019 de verkoop van haar Europese systeemhuis-business aan H.I.G. Capital succesvol af. De verkoopopbrengst bedraagt een hoog-tweecijferig-miljoen-eurobedrag. De business omvat vestigingen in Nederland (Foxhol), Denemarken, Spanje, Duitsland en tevens activiteiten in Italië. Zo’n 250 medewerkers genereren een jaarlijkse omzet van circa 230 miljoen euro. De verkoop van de systeemhuizen maakt deel uit van Covestro’s voortdurende inspanningen om zijn portfolio te optimaliseren.

De systeemhuizen ontwikkelen polyurethaansystemen op maat van de klant. Met de nieuwe eigenaar H.I.G. Capital hebben de Europese systeemhuizen nu het vooruitzicht om zich te positioneren als een onafhankelijke, gerichte speler voor middelgrote klanten. Het nieuw opgerichte bedrijf zal handelen onder de naam Plixxent.

Over H.I.G. Capital

H.I.G. is een toonaangevende, wereldwijde private equity en alternatieve beleggingsonderneming met meer dan 26 miljard euro aan aandelenkapitaal onder beheer. H.I.G. is gevestigd in Miami. Het bedrijf heeft kantoren in New York, Boston, Chicago, Dallas, Los Angeles, San Francisco en Atlanta in de VS, en internationale filialen in Londen, Hamburg, Madrid, Milaan, Parijs, Bogotá, Rio de Janeiro en São Paulo. H.I.G. is gespecialiseerd in het verstrekken van zowel schuld- als aandelenkapitaal aan kleine en middelgrote ondernemingen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een flexibele en operationele aanpak met toegevoegde waarde:

1. H.I.G.'s aandelenfondsen investeren in management buy-outs, herkapitalisaties en bedrijfsafsplitsingen van zowel winstgevende als ondermaats presterende productie- en dienstverlenende bedrijven.

2. H.I.G.'s schuldfondsen investeren in senior, unitranche en achtergestelde schuldfinanciering aan bedrijven in het hele spectrum van grootte, zowel op primaire (directe origine) basis, als in de secundaire markten. H.I.G. is ook een toonaangevende CLO-manager, via de WhiteHorse familie voor voertuigen, en leidt een beursgenoteerde BDC; WhiteHorse Finance.

3. De vastgoedfondsen van H.I.G. investeren in vastgoed met toegevoegde waarde, dat voordeel kan halen uit een beter vermogensbeheer.

Sinds de oprichting in 1993 heeft H.I.G. wereldwijd in meer dan 300 bedrijven geïnvesteerd en deze ook beheerd. De huidige portefeuille van het bedrijf omvat meer dan 100 bedrijven met een gezamenlijke omzet van meer dan € 28 miljard. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar de H.I.G. website op