AkzoNobel kondigt wijzigingen aan in Raad van Commissarissen

18 oktober 2017

AkzoNobel N.V. (AKZA.AS; AKZOY)

AkzoNobel maakt vandaag na een uitgebreid selectieproces de voordracht bekend van een nieuw lid voor de Raad van Commissarissen; de heer Michiel Jaski. Dit volgt op de voordracht van mevrouw Sue Clark en de heer Patrick Thomas voor benoeming tot lid voor de Raad van Commissarissen zoals aangekondigd op 16 augustus 2017.

Op 24 juli is een verzoek ontvangen van AkzoNobel 's aandeelhouder Universities Superannuation Scheme Limited ("USS") om de heer Eric Meurice voor te dragen voor benoeming tot de Raad van Commissarissen. De Raad van Commissarissen heeft vervolgens dit voorstel op de agenda geplaatst voor de BAVA van 30 november 2017.

Zoals eerder aangekondigd, is er een vacature voor drie additionele leden van de Raad van Commissarissen van AkzoNobel . De Algemene Vergadering kan derhalve stemmen voor de benoeming van de heer Patrick Thomas, of de heer Eric Meurice.

De Raad van Commissarissen ondersteunt niet het voorstel van USS om de heer Eric Meurice te benoemen, waarbij de feedback die tijdens het proces is ontvangen van een onafhankelijk selectiebureau in overweging is genomen.

Mevrouw Sari Baldauf, lid van de Raad van Commissarissen sinds 2012, heeft besloten om per 1 december 2017 af te treden vanwege de tijd die nodig is om haar andere functies en verantwoordelijkheden te vervullen.

Antony Burgmans, Voorzitter van de Raad van Commissarissen, zei:

"Sari heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan onze Raad dankzij haar uitgebreide ervaring en inzicht in het internationale bedrijfsleven. We wensen haar het allerbeste voor de toekomst.

Het verheugt mij zeer dat we Michiel Jaski hebben voorgedragen, die een schat aan kennis en inzichten met zich mee zal brengen die de samenstelling van onze Raad zal bevorderen."

De benoeming van mevrouw Sue Clark, de heer Patrick Thomas en de heer Michiel Jaski als leden voor de Raad van Commissarissen is onderhevig aan de goedkeuring van aandeelhouders tijdens de BAVA van 30 november 2017.

In overeenstemming met AkzoNobel 's statuten, vereist de benoeming van de heer Patrick Thomas een volstrekte meerderheid van de uitgebrachte stemmen; benoeming van de heer Eric Meurice, als kandidaat voorgedragen door USS, vereist een meerderheid van ten minste twee derde van de uitgebrachte stemmen, onder de voorwaarde dat deze meerderheid meer dan de helft van het geplaatste kapitaal vertegenwoordigt.

This is a public announcement by AkzoNobel N.V. pursuant to section 17 paragraph 1 of the European Market Abuse Regulation (596/2014).

- - -
Over AkzoNobel
AkzoNobel maakt essentiële producten die inspireren en het leven aangenamer maken. Als internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën leveren we essentiële ingrediënten, essentiële bescherming en essentiële kleur voor consumenten en industrie wereldwijd. We hebben een rijke geschiedenis en zijn pioniers in duurzame technologie en innovatieve producten, die tegemoet komen aan de groeiende behoeften van onze snel veranderende planeet en tegelijkertijd het leven makkelijker maken. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben 46.000 medewerkers in 80 landen. We hebben een permanente leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Van daaruit zetten we ons in om steden en omgevingen levendiger te maken, te beschermen, en kleur te geven. AkzoNobels jarenlange inzet wordt erkend door toonaangevende duurzaamheidsindices en rating agencies zoals de Dow Jones Sustainability Index en het Carbon Disclosure Project.

Tot onze merken behoren bekende namen als JOZO, Sikkens en Flexa. Meer informatie over AkzoNobel vindt u online: corporate website, Facebook, YouTube, LinkedIn, Instagram en Twitter.

Niet voor publicatie - voor meer informatie

AkzoNobel Media Relations AkzoNobel Investor Relations
T: +31 (0)88 969 7833 T +31 (0)88 969 7590
Contact: Diana Abrahams Contact: Lloyd Midwinter

                                                                                               

Safe Harbor Statement
This press release contains statements which address key issues such as AkzoNobel 's growth strategy, future financial results, market positions, product development, products in the pipeline and product approvals. Such statements should be carefully considered, and it should be understood that many factors could cause forecasted and actual results to differ from these statements. These factors include, but are not limited to, price fluctuations, currency fluctuations, developments in raw material and personnel costs, pensions, physical and environmental risks, legal issues, and legislative, fiscal, and other regulatory measures. Stated competitive positions are based on management estimates supported by information provided by specialized external agencies. For a more comprehensive discussion of the risk factors affecting our business please see our latest annual report, a copy of which can be found on our website: www.akzonobel.com.

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/3d4f0f4e-dbfc-42ae-b875-124e66a7d305