AkzoNobel kondigt Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders aan op 30 november 2017

18 oktober 2017

AkzoNobel N.V. (AKZA.AS; AKZOY)

AkzoNobel heeft vandaag een Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) aangekondigd op 30 november 2017.

De agenda bevat de volgende punten:

  • Het voorstel om de heer Maarten de Vries te benoemen als lid van de Raad van Bestuur met ingang van 1 januari 2018 (stempunt).
  • Het voorstel om als leden van de Raad van Commissarissen te benoemen met ingang van 30 november 2017:
    • De heer Patrick Thomas of de heer Eric Meurice (stempunt)
    • Mevrouw Sue Clark (stempunt)
    • De heer Michiel Jaski (stempunt)
  • De goedkeuring van de separatie van de Specialty Chemicals business van AkzoNobel via een verkoop of een juridische afsplitsing (stempunt).

Het voorstel om de heer De Vries te benoemen als lid van de Raad van Bestuur volgt op de eerdere aankondiging dat de heer De Vries door de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen zal worden aangewezen als Chief Financial Officer (CFO), beginnend op 1 januari 2018, na zijn benoeming door de Algemene Vergadering.

AkzoNobel kondigt vandaag wijzigingen aan in de Raad van Commissarissen, waaronder de voordracht van nieuwe leden van de Raad van Commissarissen.

De gevraagde goedkeuring van de separatie van de Specialty Chemicals business maakt het voor AkzoNobel mogelijk een tweesporenbeleid te volgen voor de splitsing, in overeenstemming met de aankondiging van de gewijzigde strategie op 19 april 2017. Het tweesporenbeleid garandeert de gewenste flexibiliteit die nodig is om een optimaal resultaat voor aandeelhouders en andere belanghebbenden te behalen evenals zekerheid over de tenuitvoerlegging.

In het geval dat de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen besluiten een juridische afsplitsing door te voeren, houdt dit in dat AkzoNobel de Specialty Chemicals business afsplitst als een zelfstandig aan de beurs genoteerd bedrijf, waarvan de aandelen worden toegekend aan de aandeelhouders van AkzoNobel .

Zoals eerder aangekondigd is AkzoNobel van plan een groot deel van de netto opbrengsten van de afsplitsing van Specialty Chemicals uit te keren aan de aandeelhouders - beginnend met de uitbetaling van een speciaal dividend van €1 miljard na goedkeuring van de aandeelhouders tijdens de Algemene Vergadering. Het speciale dividend zal uitgekeerd worden op 7 december 2017.

Antony Burgmans, Voorzitter van de Raad van Commissarissen, zei:
"De gevraagde goedkeuring van de afsplitsing van de Specialty Chemicals business maakt het voor ons mogelijk de volgende stap te zetten in waardecreatie. Het stelt AkzoNobel in staat om het volledige potentieel van de Paints en Coatings business en van de Specialty Chemicals business te ontsluiten, ten gunste van onze aandeelhouders en andere belanghebbenden.

Na goedkeuring van de splitsing, ontvangen onze aandeelhouders €1 miljard aan speciaal dividend, wat ons vertrouwen laat zien in de voorgenomen splitsing."

Nadere details van de gevraagde toestemming van aandeelhouders voor de afsplitsing van Specialty Chemicals zijn beschikbaar in de Shareholders Circular, de BAVA-agenda met toelichting en andere documenten over het voorstel tot afsplitsing, welke beschikbaar zijn op de website http://www.akzonobel.com.

This is a public announcement by AkzoNobel N.V. pursuant to section 17 paragraph 1 of the European Market Abuse Regulation (596/2014).

- - -

Over AkzoNobel
AkzoNobel maakt essentiële producten die inspireren en het leven aangenamer maken. Als internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën leveren we essentiële ingrediënten, essentiële bescherming en essentiële kleur voor consumenten en industrie wereldwijd. We hebben een rijke geschiedenis en zijn pioniers in duurzame technologie en innovatieve producten, die tegemoet komen aan de groeiende behoeften van onze snel veranderende planeet en tegelijkertijd het leven makkelijker maken. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben 46.000 medewerkers in 80 landen. We hebben een permanente leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Van daaruit zetten we ons in om steden en omgevingen levendiger te maken, te beschermen, en kleur te geven. AkzoNobels jarenlange inzet wordt erkend door toonaangevende duurzaamheidsindices en rating agencies zoals de Dow Jones Sustainability Index en het Carbon Disclosure Project.

Tot onze merken behoren bekende namen als JOZO, Sikkens en Flexa. Meer informatie over AkzoNobel vindt u online: corporate website, Facebook, YouTube, LinkedIn, Instagram en Twitter.

Niet voor publicatie - voor meer informatie

AkzoNobel Media Relations AkzoNobel Investor Relations
T: +31 (0)88 969 7833 T +31 (0)88 969 7590
Contact: Diana Abrahams Contact: Lloyd Midwinter

                                                                                               

Safe Harbor Statement
This press release contains statements which address key issues such as AkzoNobel 's growth strategy, future financial results, market positions, product development, products in the pipeline and product approvals. Such statements should be carefully considered, and it should be understood that many factors could cause forecasted and actual results to differ from these statements. These factors include, but are not limited to, price fluctuations, currency fluctuations, developments in raw material and personnel costs, pensions, physical and environmental risks, legal issues, and legislative, fiscal, and other regulatory measures. Stated competitive positions are based on management estimates supported by information provided by specialized external agencies. For a more comprehensive discussion of the risk factors affecting our business please see our latest annual report, a copy of which can be found on our website: www.akzonobel.com.

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/6c14c692-2fc7-4a10-9796-53b9445979ca