SCHORSING VAN DE HANDEL IN ABLYNX AANDELEN OP EURONEXT BRUSSELS

GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE

GENT, België, 25 oktober 2017 (13u Belgische tijd) - Handel in de aandelen van Ablynx NV [ Euronext Brussels: ABLX; OTC: ABYLY] was op aanvraag van de Vennootschap geschorst op 25 oktober 2017 vanaf 13u Belgische tijd.

Deze schorsing vindt plaats in het kader van de initial public offering in de Verenigde Staten waarvan de prijs gisteren, 24 oktober 2017, werd bepaald en bestaat uit een publieke aanbieding van gewone aandelen in de vorm van American Depository Shares. De schorsing van de verhandeling op Euronext Brussels wordt uitgevoerd als voorzorgsmaatregel om de underwriters in de aanbieding toe te laten toewijzingen te communiceren aan investeerders en om de start van de American Depository Shares op de NASDAQ Global Select Market te faciliteren.

Handel op de gereglementeerde markt van Euronext Brussels zal morgen, 26 oktober 2017, bij opening van de beurs worden hernomen. De handel van de American Depository Shares op de NASDAQ Global Select Market zal naar verwachting later vandaag, 25 oktober 2017, aanvatten onder het symbool "ABLX".

BofA Merrill Lynch, J.P. Morgan en Jefferies treden op als joint book-running managers voor de aanbieding. Baird, Bryan, Garnier & Co. en Ladenburg Thalmann treden op als co-managers in het kader van de aanbieding.

Een registratieverklaring die betrekking heeft op de aanbieding en de voorwaarden daarvan omschrijft, werd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission van kracht verklaard op 24 oktober 2017.

De uit te geven effecten in de aanbieding zullen enkel worden aangeboden op basis van een prospectus. Zodra beschikbaar, kan een exemplaar van het finale prospectus worden verkregen via BofA Merrill Lynch te NC1-004-03-43, 200 North College Street, 3rd floor, Charlotte North Carolina 28255-0001, t.a.v.: Prospectus Department, of per e-mail aan dg.prospectus_requests@baml.com; via J.P. Morgan, t.a.v.: Broadridge Financial Solutions, 1155 Long Island Avenue, Edgewood, New York 11717, of telefonisch op het nummer (866) 803-9204; of via Jefferies te 520 Madison Avenue, 2nd Floor, New York, New York 10022, t.a.v.: Equity Syndicate Prospectus Department, of per e-mail aan Prospectus_Department@Jefferies.com.

Dit persbericht houdt geen aanbieding tot verkoop in, noch een uitnodiging tot het doen van een aanbieding tot aankoop van effecten en zal geen aanbieding, uitnodiging of verkoop inhouden in om het even welk rechtsgebied, waar dergelijke aanbieding, uitnodiging of verkoop onwettig zou zijn voorafgaand een registratie of kwalificatie overeenkomstig de wetgeving betreffende verhandeling van effecten van dat rechtsgebied.

Over Ablynx

Ablynx is een biofarmaceutische onderneming actief in de ontwikkeling van Nanobodies®, gepatenteerde therapeutische eiwitten gebaseerd op enkel-keten antilichaamfragmenten die de voordelen combineren van medicijnen gebaseerd op conventionele antilichamen en kleine chemische moleculen. Ablynx is toegewijd om nieuwe medicijnen te ontwikkelen die een duidelijk verschil kunnen maken voor de samenleving. De vennootschap heeft vandaag meer dan 45 programma's in eigen ontwikkeling en met partners in diverse therapeutische indicaties zoals inflammatie, hematologie, immuno-oncologie, oncologie en ademhalingsziekten. Ablynx heeft overeenkomsten met verscheidene farmaceutische bedrijven waaronder AbbVie; Boehringer Ingelheim; Eddingpharm; Merck KGaA & Co., Inc., Kenilworth, New Jersey, VS; Merck KGaA KGaA; Novartis ; Novo Nordisk ; Sanofi en Taisho Pharmaceutical.

Voor bijkomende informatie, gelieve contact op te nemen met

Ablynx :

Dr Edwin Moses
Gedelegeerd Bestuurder
t:   +32 (0)9 262 00 07
m: +32 (0)473 39 50 68
e:  edwin.moses@ablynx.com

Lies Vanneste
Director Investor Relations
t:   +32 (0)9 262 01 37
m: +32 (0)498 05 35 79
e:  lies.vanneste@ablynx.com

Ablynx 's media relaties:
Consilium Strategic Communications
Mary-Jane Elliott, Philippa Gardner, Sukaina Virji
t:  +44 (0)20 3709 5700
e:  ablynx@consilium-comms.com

Belangrijke informatie

Geen openbare aanbieding werd of zal worden gedaan en er werden geen handelingen gesteld om, of die bedoeld zijn om, een openbare aanbieding toe te staan in enig land of rechtsgebied, anders dan de Verenigde Staten en Canada, waar dergelijke handelingen vereist zouden zijn, met inbegrip van de Europese Economische Ruimte. In de Europese Economische Ruimte, met betrekking tot enige lidstaat die Richtlijn 2003/71/EC, zoals gewijzigd (samen met alle toepasselijke uitvoeringsmaatregelen in enige lidstaat, de "Prospectusrichtlijn"), is de verrichting waarnaar dit persbericht verwijst, enkel beschikbaar geweest voor en had enkel betrekking op gekwalificeerde beleggers in de zin van de Prospectusrichtlijn.

Daarnaast was de verrichting waarnaar dit persbericht verwijst, in het Verenigd Koninkrijk enkel beschikbaar voor, en had enkel betrekking op beleggingsprofessionals zoals bedoeld in artikel 19(5) van de Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005, zoals gewijzigd (de "Order"), gekwalificeerde beleggers onder artikel 49(2) (a) tot (d) van de Order en andere personen aan wie dit persbericht wettig kan worden meegedeeld (waarbij deze personen samen worden aangeduid als "relevante personen"). De effecten waar hierin naar werd verwezen was enkel beschikbaar voor, en enige uitnodiging, aanbieding of overeenkomst om in te schrijven op dergelijke effecten om ze te kopen of om ze op enige wijze te verwerven was enkel gebeurd aan, relevante personen. Enige persoon die geen relevante persoon is mag niet handelen of zich beroepen op deze mededeling of op de inhoud ervan.

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/b87a2f5b-4563-4412-b706-e81f8637e8c0