Nagelmackers schenkt een ademhalingstoestel en mondmaskers aan Brusselse ziekenhuizen

Afgelopen dinsdag bezorgde Nagelmackers 2.000 mondmaskers aan twee Brusselse ziekenhuizen. De directie van de bank besliste nu om daarenboven nog 5.000 mondmaskers aan te kopen in China en die zo snel mogelijk te bezorgen aan een aantal Belgische referentieziekenhuizen voor Covid-19. Na de oproep van het UMC Sint-Pieter tot bijkomende financiële ondersteuning voor de aankoop van onder meer een tiental kunstmatige ademhalingstoestellen, maakte Nagelmackers bijkomend 50.000 euro vrij die zullen worden overgemaakt aan het ziekenhuis.

Mondmaskers
Als bank hebben we een maatschappelijke rol die verder gaat dan het helpen van cliënten die door de coronacrisis in financiële moeilijkheden komen. Om dit virus te bestrijden zijn er heel wat beademingsapparaten nodig. Daar dreigt nu helaas een tekort aan te komen. We hopen dat we met deze gift de slachtoffers van deze epidemie kunnen helpen.

Onze Chinese moedermaatschappij steunt deze actie ten volle en helpt ons bij de financiering ervan. De medewerkers van de bank mobiliseren zich ook en zullen via het team voor Corporate Social Responsibility een bijkomende gift doen.