Capital Group introduceert US High Yield fonds in Europa

Capital Group, een van de grootste en meest ervaren vermogensbeheerders wereldwijd, met een beheerd vermogen van meer dan US$ 1,6 biljoen, heeft een US High Yield fonds toegevoegd aan haar fixed income aanbod voor Europese beleggers.

Capital Group US High Yield Fund (LUX) is de meest recente toevoeging aan het assortiment van in Luxemburg gevestigde ICBE-fondsen en maakt deel uit van een strategisch meerjarenplan om de fixed income activiteiten van Capital Group verder te ontwikkelen. Het nieuwe fonds schaart zich bij Capital Group US Corporate Bond Fund (LUX), dat eerder dit jaar werd geïntroduceerd, wat betekent dat klanten in Europa, Azië en NRC1 (Latijns-Amerika, offshore) nu toegang hebben tot een ruimer assortiment van Amerikaanse fixed income strategieën van Capital Group.

Dit nieuwe fonds streeft ernaar op lange termijn een hoog totaalrendement te bieden, dat voornamelijk bestaat uit lopende inkomsten. Het belegt in een portefeuille van Amerikaanse high yield obligaties en biedt een duidelijk risicoprofiel met uitdrukkelijke beperkingen inzake niet-bedrijfsobligaties en bedrijfsobligaties uit opkomende markten. Het fonds is gebaseerd op een door research gedreven, fundamentele benadering die streeft naar rendement op basis van een bottom-up effecten- en sectorselectie.

Capital Group beheert sinds 1973 fixed income activa voor institutionele klanten, en sinds 1984 beheert het ook Amerikaanse high yield obligaties. Per 30 september 2017 beheerde Capital Group wereldwijd US$ 296 miljard aan fixed income beleggingen.2

Shannon Ward, een high yield portfolio manager bij Capital Group met meer dan 23 jaar ervaring in high yield beleggingen3: “In het afgelopen decennium is de Amerikaanse high yield markt zowel in de breedte als in de diepte gegroeid, en zeer geschikt voor de fundamentele benadering van Capital Group. Een goed opgebouwde portefeuille van high yield obligaties biedt beleggers het potentieel op relatief aantrekkelijke en veilige rendementen, en kan beleggers helpen hun financiële doelstellingen te verwezenlijken. Bescherming tegen dalende markten is zeer belangrijk voor onze klanten en is dus ook een essentieel element in de manier waarop de portefeuille wordt beheerd.”

Hamish Forsyth, European President van Capital Group, voegde daaraan toe: “Dit nieuwe fonds geeft opnieuw blijk van onze toewijding aan de Europese markten. Capital Group US High Yield Fund (LUX) zal het zesde fonds zijn dat we introduceren in het kader van onze strategie om de beste fondsen van Capital Group naar Europa te brengen. Deze fondsen zijn goed ontvangen door de markten.”

Sinds 1962 bedient Capital Group beleggers in Europa, toen de onderneming in Genève, Zwitserland, haar eerste kantoor buiten de Verenigde Staten opende. Capital Group heeft in Europa momenteel meer dan 500 medewerkers. Er zijn vestigingen en verkoopkantoren in Amsterdam, Frankfurt, Genève, Londen, Luxemburg, Madrid, Milaan en Zürich.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.