Caple faciliteert investering 4 miljoen euro in Noordwijks hightechbedrijf Celestia Technologies Group

Kapitaal voor ontwikkeling satelliet basisstation in VK en aankoop gronddivisie Antwerp Space Systems

MKB-kredietverstrekker Caple faciliteert financiering van vier miljoen euro vanuit BNP Paribas Asset Management (BNPP AM) in Celestia Technologies Group (CTG). Een verzameling hightechbedrijven die communicatiesystemen voor satellieten en grondstations produceren. De eerste investering van drie miljoen euro wordt door het Britse zusterbedrijf van CTG gebruikt om een satellietgrondstation te ontwikkelen. Met de tweede investering van een miljoen euro koopt het Noordwijkse bedrijf de ground activities division van Antwerp Space Systems.

“Ondanks het feit dat CTG van diverse Nederlandse en Britse grootbanken nul op het rekest kreeg, waren wij direct geïnteresseerd”, zegt Michiel Slinkert, managing partner bij Caple. “Deze internationale groep van goed op elkaar ingespeelde ruimte-technologiebedrijven is een fantastische onderneming en een mooie referentie. Ik ben er trots op dat we mogen bijdragen aan de groei van dit vernieuwende concern.”

“We zijn Caple bijzonder dankbaar voor het in ons gestelde vertrouwen. Het vergt lef om je nek uit te steken waar traditionele partijen dit nalaten,” vertelt Jose Alonso, oprichter van de Celestia Technologies Group. “Door deze financiering en investeringen kijken wij met vertrouwen naar de toekomst.”

Nieuw type satelliet- antennes

De vernieuwende concepten van Celestia trekken de aandacht. Niet alleen bij andere bedrijven binnen de sector maar ook van overheidsorganisaties. Dit werd duidelijk toen Celestia afgelopen februari maar liefst 2,5 miljoen pond subsidie ontving van de Scottish Enterprise om een nieuw type satelliet- antennes te ontwikkelen.

Slinkert: “Op het gebied van technologische ontwikkeling is het bedrijf haar tijd vooruit. Het is mooi om te merken dat ook andere partijen buiten de traditionele kredietverstrekkers dit opmerken.”

Wil je meer lezen over Caple en Celestia? Lees de casestudy hier: Caple.eu.

Over Celestia Technologies Group

Celestia Technologies Group is een toonaangevende leverancier van hightech-oplossingen in de satellietcommunicatie met een breed scala aan ultramoderne producten. Door een sterk team van professionals in verschillende technische disciplines, is het technologieconcern uitstekend uitgerust om de uitdagingen van klanten aan te gaan. CTG is een toonaangevende, op onderzoek en ontwikkeling gebaseerde internationale technologiegroep die als collectief opereert in zeven Europese landen. De geografische spreiding van de verschillende Celestia bedrijven in Europa biedt een significant voordeel door het lokaal oplossen van problemen. Met een ambitieus groeiprogramma heeft CTG als doel om in het komende decennium tien keer zo groot te worden.

Over Caple Caple maakt directe financiering van 's werelds grootste institutionele beleggers aan het Europese MKB mogelijk. Een eigen technologieplatform ondersteunt een efficiënt end-to-end kredietproces waarbij organisatie wordt gecombineerd met lokale partnernetwerken van accountants- en advieskantoren die zijn beoordeeld door ervaren kredietteams van landen. De technologie van Caple zorgt ook voor transparantie en standaardisatie, waardoor instellingen portfolio’s voor MKB-kredieten kunnen creëren en erin kunnen beleggen. Ga voor meer informatie naar caple.eu.