Gemalto lanceert 's werelds eerste "all-in-one" IoT-module voor wereldwijde LTE-connectiviteit

Nieuwe IoT-module biedt dekking voor 12 LTE-bandbreedtes, plus de mogelijkheid om terug te vallen op 3G en 2G in één toestel

Amsterdam, 9 november 2017 - Gemalto , wereldwijde leider in digitale beveiliging, breidt industriële IoT-connectiviteit uit met een enorme doorbraak in draadloze engineering: de eerste IoT-module van de sector die wereldwijde connectiviteit biedt op 12 LTE-bandbreedtes, plus 3G- en 2G-dekking, allemaal in één toestel. Dit vereenvoudigt de logistiek en distributie enorm en vermindert de kosten voor de wereldwijde uitrol van IoT-oplossingen.
In het komende decennium zal de marktwaarde van het Industrial Internet of Things (IIoT) naar verwachting meer dan $195 miljard bedragen, waardoor productie-, energie-, transport- en vele andere sectoren zullen transformeren¹. Het IIoT, dat ook wel de 4de Industriële Revolutie wordt genoemd, gebruikt zeer efficiënte oplossingen voor wereldwijde connectiviteit die eenvoudig kunnen worden uitgerold, om het even waar ter wereld.

De 'all-in-one' IoT-module
De nieuwe Cinterion® PLS62-W IoT-module van Gemalto biedt uitstekende LTE Cat. 1-connectiviteit op alle 12 LTE-bandbreedtes en kan naadloos terugvallen op 3G- en 2G-netwerken met verschillende bandbreedtes als 4G niet beschikbaar is. Dit stelt fabrikanten van toestellen en integrators in staat om één toepassing te ontwikkelen die overal ter wereld verbinding kan maken, zelfs wanneer de oplossingen zich bewegen tussen verschillende regio's en cellulaire netwerknormen.

Geïntegreerd systeem vereenvoudigt en versnelt de ontwikkeling van nieuwe producten
Een krachtig geïntegreerd Java®-systeem in de IoT-module voegt verwerkingskracht toe aan IoT-oplossingen. Het maakt het ontwerpen van toepassingen gemakkelijker en sneller door geheugen, een grote bibliotheek van bestaande open source-code en erkende softwarebouwstenen te delen. Daarnaast vereenvoudigt het levenscyclusbeheer en stroomlijnt het de integratie met back-end IT-systemen.

Geoptimaliseerd stroombeheer
Een geavanceerd stroombeheersysteem zorgt voor betrouwbaarheid en biedt een geoptimaliseerde slaapmodus om stroom te behouden en de batterijduur te verlengen. Dit is cruciaal voor industriële toepassingen op afstand, een sector waarvan de waarde naar verwachting 5,2 miljard zal bereiken tegen 2025².

 "De Cinterion LTE Cat. 1-module met verschillende bandbreedtes kan terugvallen op 3G- en 2G-netwerken en is ideaal voor oplossingen voor wereldwijd volgen en opsporen, telematica en fleet management, en is een onestopshop voor cellulaire IoT-connectiviteit, ongeacht waar uw IoT-oplossingen worden uitgerold of waar ze heen gaan," zegt Andreas Haegele, Senior Vice President IoT Products bij Gemalto . "De zeer efficiënte Cinterion PLS62-W is perfect geschikt voor toepassingen die gedurende vele jaren in verschillende draadloze netwerken moeten werken.

1 Markets and Markets

² Grand View Research

Gerelateerde bronnen:
Cinterion® PLS62-W IoT Module
Iot Module Product Datasheet

Over Gemalto

Gemalto ( Euronext NL0000400653 GTO) is de wereldleider in digitale beveiliging met een jaaromzet in 2016 van € 3,1 miljard en klanten in meer dan 180 landen. Wij bieden vertrouwen in een steeds meer verbonden wereld.

Van beveiligingssoftware tot biometrie en encryptie, dankzij onze technologieën en diensten kunnen bedrijven en overheden identiteiten authenticeren en gegevens beschermen, zodat deze veilig blijven. Ook maken wij veilige diensten mogelijk voor persoonlijke en verbonden apparaten, de cloud en wat daartussen ligt.

Gemalto 's oplossingen staan centraal in het moderne leven, van betalingen en beveiliging van bedrijfsgegevens tot het internet der dingen. Wij authenticeren mensen, transacties en objecten, versleutelen gegevens en creëren waarde voor software, waardoor onze klanten veilige digitale diensten kunnen aanbieden aan miljarden mensen en apparaten.

Onze meer dan 15.000 werknemers zijn actief vanuit 112 kantoren, 43 personaliserings- en gegevenscentra, en 30 centra voor onderzoek en ontwikkeling van software, verspreid over 48 landen.

Ga voor meer informatie naar www.gemalto.com, of volg @gemalto op Twitter.

Gemalto mediacontacten:

Philippe Benitez
Noord-Amerika
+1 512 257 3869
philippe.benitez@gemalto.com
Kristel Teyras
Midden-Oosten & Afrika
+33 1 55 01 57 89
kristel.teyras@gemalto.com
Shintaro Suzuki
Azië Pacific
+65 6317 8266
shintaro.suzuki@gemalto.com

De tekst van deze mededeling is een vertaling en mag geenszins als officieel worden beschouwd. De enige rechtsgeldige versie van de mededeling is die in de originele taal, het Engels, die dus voorrang heeft in geval van verschillen met de vertaling.

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/c760ce18-c4c0-4fc3-bbbc-0c236419d94a

Attachments:

A photo accompanying this announcement is available at http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/a9407c6f-c04e-48f7-84b7-76fe68a9432a