Tesla vertelt over de toekomst van cryptocurrency

Het bedrijf van de heer Musk is een turbulent bedrijf en hij als persoon zelf past meer dan goed bij zijn bedrijfsprofiel. Regelmatig komt het bedrijf en zijn persoon in het nieuws over zowel slechte als goede innovatie, zijn SpaceX platform en recentelijk over de geboorte van een zoon waarvan we nog niet weten hoe deze echt heet. Waar we wel van kunnen spreken is, als ie in het nieuws komt, dat er altijd turbulentie elders in de wereld op een bepaald vlak is.

Zo heeft de heer Musk recentelijk de keuze gemaakt om zijn bedrijf Tesla over te zetten naar Blockchain en over te schakelen naar de digitale koers, de DX.Echange. Als je wilt, kun je dus nu in cryptocurrency Tesla aandelen kopen.

Tesla was niet de eerste die de overstap gemaakt heeft, want sinds 2019 hebben al meer van de grote bedrijven als Apple inc. en Facebook de overstap gemaakt naar de nieuwe vorm van aandelen verhandelen.

Tesla

DX.Exhange en Blockchain

Dit is het bedrijf wat gebruikt maakt van Blockchain om alle gegevens op gebied van cryptocurrency te verhandelen aan aandeelhouders, kopers en verkopers. Maar wat is Blockchain nu precies? Het is moeilijk in een aantal regels uit te leggen, maar we gaan het toch proberen.

Blockchain op zijn gemakkelijkst te noemen een grootboek. Het boek waar alle financiële verhandelingen van een bepaald “iets” in genoteerd worden, zodat wanneer er gecontroleerd wordt, er altijd een weg naar de bron van de verhandeling te vinden is. Dit grootboek is echter zo groot dat men het veiliger vond om op diverse systemen over de hele wereld op te slaan en elk systeem heeft een ander gedeelte van de blockchain. Het is oorspronkelijk ontworpen voor de registratie van de Bitcoin, maar is later zo succesvol gebleken in registratie dat de DX.Exhange het is gaan gebruiken.

Positieve innovatie

Blockchain

Waarom is dit nu een voordeel voor de aandelenmarkt? De traditionele markt zoals de Nasdaq, werkt op bepaalde openingstijden. Vanaf 09.30 tot 16:00 kun je daar handelen, inkopen en verkopen. De DX.Echange en blockchain werken anders. Dit is een systeem compleet zonder tussenpersonen en staat op meerdere computers, wat het virtueel vrij houdt van menselijke corruptie en transactievertragingen. Daarnaast staat het op meerdere computers en registreert het elke mogelijkheid die men met cryptocurrency uitvoert. Alles is te traceren en alles is geregistreerd en precies dit gedeelte van het geheel is waarom Tesla een belangrijke rol speelt in het toekomstperspectief van de digitale munt.

De toekomst van blockchain

Er zijn zoveel toepassingen aan een digitale munt, maar ook nadelen voor de huidige economie zoals we hem nu kennen. Als je iets met geldzaken wilt doen, ga je naar een bank, voor een huis ga je naar een makelaar, enzovoorts. Al deze bedrijven die ook maar iets met geldhandel te maken hebben, kunnen uiteindelijk vervangen worden door blockchain. Dit kan er ook voor zorgen dat de waarde van geld overal gelijk gaat worden en dat er een centrale munteenheid over de hele wereld gaat komen, waar banken -dan wellicht al niet meer bestaand- geen enkele invloed meer op de koersen hebben, welke ook snel zullen verdwijnen. Omdat het door systemen geregistreerd wordt heeft niemand meer invloed op de eenheid en hackers kunnen vrijwel niet bij de gegevens omdat deze zo klein zijn en niet prijsgeven op welk van de systemen deze staan. In het kort zal het dus eenvoudiger worden, ten koste van een aantal bedrijven die nu teren op het succes of falen van een koers.

Musk en de toekomst

Elon Musk heeft hier veel in te beslissen omdat het zo’n prominent gezicht is in heel veel dingen die onze toekomst kunnen bepalen. Tesla is een innovatief bedrijf, wat op papier een betere toekomst moet bieden en SpaceX levert Musk dermate veel bekendheid op dat het al bijna een concurrent is van NASA, zeker op het gebied van ruimtevaart. Tegen de tijd dat Musk een uitspraak doet voor of tegen een bedrijf, ziet men de aandelen dan ook meteen zakken of stijgen. Deze man heeft macht en zal de geschiedenisboeken in gaan als een van de machtigste mensen die op onze aarde heeft rondgelopen. Het zal je dus niet verbazen dat deze ook grote gevolgen kan hebben bij het introduceren van Tesla in de Cryptomarkt.