Welke middelgrote Nederlandse ondernemingen gaan op dit moment naar de beurs?

De non-bancaire vorm van financiering voor middelgrote Nederlandse ondernemingen met groeiambities, de zorgvuldige screening van de ondernemingen die financiering willen ophalen en daardoor interessante beleggingsproposities met een aantrekkelijk rendement uitgeven, dat is ook in 2020 de basis van het succes van de NPEX-effectenbeurs.

Ondernemers kunnen door de financiering de groeiambities realiseren die beschreven worden op de bedrijfsprofielenpagina's op de website van NPEX. Beleggers ontvangen op de obligaties die nu openstaan voor inschrijving een jaarlijkse rentevergoeding tussen 7% en 9%. Interessant om dus eens te kijken welke proposities NPEX nu open heeft staan ter inschrijving.

In goed overleg met de ondernemers heeft NPEX besloten om proposities, zoals RR Mechatronics, Carver, Tubes, PerfoTec en LiveChat, door te zetten. De CEO van NPEX, Mark van der Plas, legt dat graag uit en geeft een toelichting op de gebeurtenissen van de laatste tijd.

Want ondanks het feit dat beleggers wat terughoudender zijn geworden, is er vanaf begin dit jaar wel voor ruim € 10 miljoen opgehaald voor mooie middelgrote Nederlandse ondernemingen. Op dit moment zien wij dat een groot aantal beleggers actief zijn en gewoon investeren in de huidige tijd.

"Alle ondernemingen die nu naar de beurs gaan, volgen wij al een tijdje. Zij hebben structurele groeiplannen en hebben hier middelen voor nodig om dit te bereiken. De voorbereiding om via de NPEX-effectenbeurs obligaties of aandelen uit te geven kosten tijd en geld.

Sommige ondernemingen zullen de emissie uitstellen tot het financieringsklimaat verbetert en anderen gaan juist door omdat ze hun groeistrategie willen realiseren. Om deze redenen zullen we ook de komende maanden met interessante beleggingsproposities komen. Als de situatie weer normaliseert willen ondernemingen weer verder met het uitvoeren van hun strategie voor de lange termijn. Dat is goed voor de Nederlandse werkgelegenheid en de realisatie van mooie innovaties.

NPEX wil graag iets terugdoen voor de beleggers met een lange termijn visie en heeft besloten om tot 31 mei geen inschrijvingskosten in rekening te brengen. Dit geldt voor bestaande en nieuwe proposities".

Nu open voor inschrijving:

Livechatservice

Livechat Services

Het in Rotterdam gevestigde Livechat Services is een bedrijf dat is gespecialiseerd in dienstverlening op het gebied van klantenservice aan verschillende soorten bedrijven. Livechat Services verzorgt chat software voor deze ondernemingen, levert de bemanning en kan ook marketingdiensten aanbieden op basis van de data die het bedrijf uit de chatgesprekken met klanten haalt.

Livechat Services wil minimaal €500.000 en maximaal €2.500.000 uit de markt halen tegen een rentevergoeding van 7%. Daarmee wil het bedrijf haar sales- en marketingactiviteiten verder uitbreiden, investeren in haar software en eventueel wordt de financiering aangewend voor het gericht doen van overnames. De looptijd van de obligatie is 5 jaar. Meer informatie zoals het bedrijfsprofiel of het prospectus vindt u op de website van NPEX.
Petrofec

PerfoTec

PerfoTec, uit Woerden, is een bedrijf gespecialiseerd in productverpakkingen voor versproducten zoals groente, fruit en bloemen. PerfoTec heeft een unieke duurzame methode ontwikkeld om deze producten zo ideaal mogelijk te verpakken, waardoor het product langer houdbaar blijft. Doordat de producten in deze verpakkingen langer houdbaar zijn, wordt er ook veel minder eten weggegooid.

Perfotec wil minimaal €500.000 en maximaal €1.500.000 uit de markt halen tegen een rentevergoeding van 8%. Daarmee wil het bedrijf haar product ook middels een verhuurconstructie aanbieden aan klanten. Daarvoor moet PerfoTec het product zelf voorfinancieren en daar wordt de obligatielening voor gebruikt. De looptijd van de obligatie is 5 jaar. Meer informatie zoals het bedrijfsprofiel of het prospectus vindt u op de website van NPEX.


Carver

Carver

Het uit Leeuwarden afkomstige Carver ontwikkelt en produceert elektrische stadsvoertuigen die het comfort en de veiligheid van een auto combineren met de wendbaarheid en het gemak van een scooter. Zij speelt in op de toekomstige mobiliteit in met name de steden. Zowel in het vervoer van personen als het vervoer van paketten.

Carver wil minimaal €1.600.000 en maximaal €2.000.000 uit de markt halen tegen een rentevergoeding van 8%. Daarmee wil het bedrijf werkkapitaal aantrekken en investeren in de Carver Cargo, die zal worden geïntroduceerd voor de zakelijke markt. De looptijd van de obligatie is 5 jaar. Meer informatie zoals het bedrijfsprofiel of het prospectus vindt u op de website van NPEX.


Tubes

TUBES

TUBES, gevestigd in Hilversum, gebruikt een gepatenteerde technologie en verpakking in een met stikstof-gesloten productie faciliteit om wijnen en andere dranken zo min mogelijk aan zuurstof bloot te stellen. Door het gebruik van vloeibaar stikstof behouden de wijnen hun uitstekende kwaliteit. Eenmaal in een tube, is de wijn stabiel, gedurende tenminste 9 tot 18 maanden in RPET en tot wel 24 maanden in glas. De tube wordt onder andere gebruikt door de grote wijnhuizen om als sample toe te sturen naar de wereldwijde wijninkopers.

TUBES wil minimaal € 500.000 en maximaal €2.500.000 uit de markt halen tegen een rentevergoeding van 9%. Het kapitaal wil het bedrijf aanwenden voor internationale expansie, extra werkkapitaal en het aflossen van een lening om de balans te versterken. De looptijd van de obligatie is 5 jaar. Meer informatie zoals het bedrijfsprofiel of het prospectus vindt u op de website van NPEX.


Rrmechatronics

RR Mechatronics

RR Mechatronics is een medisch technologiebedrijf uit Zwaag, Noord-Holland. Het bedrijf ontwikkelt en produceert bloed analyse instrumenten voor laboratoria. Het medische technologiebedrijf heeft al vier keer op rij een FD Gazelle award gewonnen. Een prestigieuze prijs voor snelgroeiende ondernemingen.

De onderneming heeft al twee keer eerder met succes obligaties uitgegeven. RR Mechatronics wil minimaal €1.000.000 en maximaal €3.000.000 uit de markt halen tegen een rentevergoeding van 8%. De looptijd van de obligatie is 5 jaar. Meer informatie zoals het bedrijfsprofiel of het prospectus vindt u op de website van NPEX.