Veel mogelijkheden bij Basic-Fit

Met het helaas nog steeds doorgaan van de coronacrisis is ons maar eens te meer duidelijk gemaakt dat een goede conditie essentieel is. In het voorjaar zagen we dat vanwege de coronacrisis bijna alle sportscholen tijdelijk dicht hebben moeten gaan. Per 8 juni zijn de sportscholen weer open gegaan. Uiteraard zijn er nu diverse aanpassingen voor gedaan om de accommodaties aan te passen aan de eisen omtrent corona. Een bekende locatie in Brugge is Fitness Brugge.

Mocht u individueel willen sporten of in groepen, beiden kan natuurlijk bij Basic-Fit. Bij een lidmaatschap bij Basic-Fit bent u niet aan één locatie gebonden. Via het lidmaatschap heeft u de toegang tot de meer dan 700 sportscholen. Daarnaast is het ook mogelijk om de lessen virtueel te krijgen. Via de speciale QR-codes kunt u per apparaat direct zien welke oefeningen u in het verleden gedaan heeft. Op deze manier kunt u direct uw traningstraject goed in kaart krijgen. Om alle progressie goed bij te houden is er ook een digitale weegschaal die een body analyse kan maken. Zaken zoals jouw gewicht, vetmassa, spiermassa en vetpercentage krijgt u dan in beeld. Deze body analyse is gratis voor alle Basic-Fit leden. Je hebt hier alleen de Basic-Fit app voor nodig.

Deze app biedt diverse trainingsprogramma’s zodat u waar en wanneer u wilt alle oefeningen kunt doen. Fitnessapparatuur is namelijk niet voor alle oefeningen nodig.

De meeste sportscholen van Basic-Fit zijn open tussen 7 uur en 22.30 uur. Op termijn is het de verwachting dat ze ook weer 24/7 open zijn.

Het is verder ook niet nodig om kennis over sporten te hebben want bij de sportscholen worden ook de diverse trainingsschema’s gratis aangeboden. Dus het maakt niet uit of u een beginner of een gevorderde sporter bent. Uiteraard zijn er ook douchegelegenheden en kunt u uw eigendommen in een kluisje opslaan. Per 1 juli zijn de douchegelegenheden weer open gegaan.

De sportscholen zijn verdeeld in zeven traningszones. Groepslessen worden dagelijks aangeboden in de speciale zalen. Deze zalen zijn uitsluitend voor de groepslessen. De gebruikers dienen altijd na gebruik de materialen weer schoon te maken. Daarnaast zijn er voor de groepslessen gelimiteerde aantallen toegestaan. Verder zijn er via de bekende groene stickers specifieke plaatsaanduidingen om zo iedereen goed verspreid te hebben. Op deze manier zit iedereen altijd op minimaal 1,5 meter van elkaar. Er zijn meer dan 150 lessen beschikbaar op het platform Mijn Basic-Fit. Dit zijn onder andere Booty release, Aerobics release, Yoga release en Box release.

Ook biedt Basic-Fit diverse speciale audiotrainingen aan. Ook hier zitten speciale zen-sessies bij om beter te kunnen ontspannen.