Boskalis-joint venture verwerft contract voor baggerwerk Martín García-kanaal

Papendrecht, 5 december 2017

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. ( Boskalis ) heeft van de Comisión Administradora del Río de la Plata (CARP) een vijfjarig contract verworven voor het verdiepen van en onderhoudsbaggerwerk in het Martín García-kanaal. Het kanaal ligt tussen Uruguay en Argentinië in het noordelijke deel van de 50 kilometer brede monding van de Río de la Plata. De totale waarde van het contract bedraagt voor de 50/50-joint venture met DEME circa EUR 110 miljoen en de ondertekening ervan wordt in de komende weken verwacht.

Het Martín García-kanaal is het belangrijkste toegangskanaal naar zowel Nueva Palmira, de tweede haven van Uruguay, als naar de Río Uruguay. Het belangrijkste doel van het baggerproject is het verdiepen en ouderhouden van het kanaal op 34 voet diepte. De werkzaamheden voor het verdiepen van het kanaal worden in 2018 uitgevoerd. Hierbij zal met behulp van twee sleephopperzuigers circa 6 miljoen kubieke meter aan voornamelijk zand en slib worden verwijderd en zal een grote backhoe worden ingezet om circa 500.000 kubieke meter klei en steen te verwijderen. Het daaropvolgende vierjarige onderhoudscontract omvat het jaarlijks verwijderen van circa 5 miljoen kubieke meter voornamelijk zand en slib. Deze werkzaamheden zullen met behulp van een sleephopperzuiger worden uitgevoerd.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project hangt nauw samen met de groei van de wereldhandel.

VOOR MEER INFORMATIE

Investor relations:
Martijn L.D. Schuttevâer
ir@boskalis.com

Pers:
Arno Schikker
press@boskalis.com

T +31 78 6969310

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. De onderneming levert wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta's met onder meer de aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Tevens voert Boskalis projecten uit en levert het een breed spectrum aan maritieme diensten voor de olie- en gassector en offshore windindustrie en voert het scheepsbergingen uit (SMIT Salvage). Daarnaast heeft Boskalis meerdere strategische partnerships in havensleep- en terminaldiensten (Kotug Smit Towage, Keppel Smit Towage, Saam Smit Towage en Smit Lamnalco). Met een veelzijdige vloot van ruim 900 schepen en vaartuigen en 11.700 medewerkers, inclusief deelnemingen, is de onderneming actief in meer dan 90 landen, verspreid over zes continenten.

Dit persbericht is tevens opgenomen op onze website www.boskalis.com.

Attachments:

A photo accompanying this announcement is available at http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/6cdd9da8-bdc3-430c-bcc9-7c49c3726cb9

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/82d903b7-feff-429f-ada7-a31515499077