Pictet Alternative Advisors verwerft eersteklas kantoorvastgoed in het centrum van Parijs voor herontwikkeling samen met Immobel

Pictet Alternative Advisors en Immobel hebben in een onderhandse transactie een kantoorgebouw van ongeveer 4.500 m2 in de wijk Paris-Opéra overgenomen. Het pand aan de rue de Richelieu 73 in het tweede arrondissement staat momenteel leeg nadat de eerdere huurder het in 2020 na lange tijd verliet en biedt zeer interessante herontwikkelingskansen in een van de meest gewilde locaties in Parijs.
Charlie baigler
Charlie Baigler

Pictet en Immobel streven naar een topklasse kantoorgebouw en willen diverse doelen in verschillende dimensies van het ESG-spectrum realiseren. Het gebouw omvat zeven bovengrondse verdiepingen en een meerdere etages tellende ondergrondse parkeergarage met 100 plaatsen. Na de herontwikkeling is het gebouw geschikt voor zowel één als meerdere huurders.

Charlie Baigler, Head of Acquisitions van Pictet Alternative Advisors, zei erover: “Deze aankoop ligt in lijn met de strategie van het Elevation Fund om in belangrijke steden kernactiva te creëren, via actief beheer en samen met vooraanstaande operationele partners. De kantorenmarkt in het centrum van Parijs is bijzonder veerkrachtig gebleken en de vraag- en aanbodsituatie blijft aantrekkelijk.

Wij menen dat kantoorgebouwen onderscheidender zullen zijn om het voor medewerkers aantrekkelijk te maken terug te keren. Ook goede milieu-eigenschappen worden steeds belangrijker. De locatie van dit pand is zo goed dat deze een sterke bescherming tegen dalingen biedt als de markten potentieel volatieler worden. Onze samenwerking met Immobel waarborgt de hoogste ontwikkelingsnormen met een sterke focus op ESG.”

Alexis Prevot, Chief Investment Officer van Immobel Group, voegde toe: “Wij zijn heel enthousiast over deze joint-venture met Pictet Alternative Advisors en zijn er trots op hen als partner en investeerder in dit strategisch gelegen pand te hebben. Het Richelieu-project past uitstekend bij onze ambities op het gebied van vastgoedbeleggingsbeheer. Wij hebben er vertrouwen in dat onze visie voor het kantoor van de toekomst, versterkt met onze focus op duurzaam vastgoed, dit tot een kantoorontwikkeling van topklasse in de belangrijke stad Parijs maakt.”