Persbericht: Bekendmaking van de definitieve resultaten van het openbare overnamebod op Orange Belgium

Persbericht
Parijs, 6 mei 2021

NIET VERSPREIDEN IN DE VERENIGDE STATEN, CANADA, AUSTRALIË, JAPAN OF ENIGE ANDERE JURISDICTIE WAARIN DERGELIJKE PUBLICATIE ILLEGAAL ZOU ZIJN

Bekendmaking van de definitieve resultaten van het openbare overnamebod op Orange Belgium (het “Bod”)

Na afloop van de vrijwillige heropening van het Bod die startte op 28 april en afsloot op 4 mei, zullen in totaal 14.368.307 Orange Belgium aandelen zijn aangeboden, die 23,94% van het kapitaal van Orange Belgium en 50,97% van het totale aantal aandelen dat het voorwerp waren van het Bod vertegenwoordigen.

De betaling van de Biedprijs voor de aandelen die tijdens de heropening van het Bod werden aangeboden, zal plaatsvinden op 17 mei.

Op die datum, zal Orange SA hetzij rechtstreeks of onrechtstreeks 46.191.064 aandelen van Orange Belgium bezitten (inclusief ingekochte eigen aandelen), ofwel 76,97% van het kapitaal van Orange Belgium.

In een reactie op dit resultaat, zei Ramon Fernandez, plaatsvervangend gedelegeerd bestuurder verantwoordelijk voor Financiën, Performance en Development van de Orange groep:

« We hebben het doel bereikt dat we onszelf hadden gesteld: een eerlijke prijs bieden aan de aandeelhouders die hun aandelen wensen te gelde te maken en ons belang in het kapitaal van Orange Belgium versterken.

Met bijna 77% van het kapitaal in het bezit van de Groep, beschikken we nu over de middelen om de financiële flexibiliteit van Orange Belgium te verbeteren, haar strategie voor waardecreatie op lange termijn efficiënter te implementeren en effectiever te reageren op belangrijke transformaties in de Belgische markt. »

Over Orange
Orange is een van de grootste telecombedrijven ter wereld, met een omzet van 42,3 miljard euro in 2020 en 142.000 werknemers op 30 december 2020, waarvan 82.000 in Frankrijk. Op 31 december 2020 bediende de Groep 259 miljoen klanten, waaronder 214 miljoen mobiele klanten en 22 miljoen vaste breedbandklanten. De Groep is aanwezig in 26 landen. Orange is ook een van de wereldleiders in het leveren van telecommunicatiediensten aan multinationale ondernemingen onder de merknaam Orange Business Services. In december 2019 presenteerde de Groep zijn nieuwe strategische plan "Engage 2025" dat, geleid door sociale en ecologische voorbeeldfunctie, tot doel heeft zijn activiteiten als operator opnieuw uit te vinden. De Groep versnelt zijn activiteiten in gebieden en regio's die groei genereren en plaatst data en AI in het hart van zijn innovatiemodel. Tegelijk wil de Groep een aantrekkelijke en verantwoordelijke werkgever zijn, aangepast aan opkomende beroepen.

Orange is genoteerd op Euronext Parijs (ORA) en op de New York Stock Exchange (ORAN).
Voor meer informatie (op het internet en uw gsm) : www.orange.com, www.orange-business.com of volg ons op Twitter : @presseorange.
Orange en alle andere Orange producten of diensten die in dit persbericht worden genoemd, zijn handelsmerken van Orange of Orange Brand Services Limited.

Perscontacten:
Tom Wright; tom.wright@orange.com; +33 6 78 91 35 11

Waarschuwingen:
Dit persbericht mag niet worden gepubliceerd, gedistribueerd of verspreid in landen of gebieden waar de publicatie ervan of de biedingen waarnaar in dit persbericht wordt verwezen, illegaal zou zijn of waar registratie of andere documenten vereist zouden zijn. Personen die in het bezit zijn van dit persbericht mogen dit niet publiceren, distribueren of verspreiden in dergelijke landen of gebieden.

Dit persbericht mag niet worden gepubliceerd, gedistribueerd of verspreid in de Verenigde Staten, Canada, Australië of Japan. Het openbare overnamebod zoals bedoeld in deze aankondiging zal niet worden uitgebreid tot de Verenigde Staten, rechtstreeks noch onrechtstreeks, en er zal geen gebruik worden gemaakt van plaatselijke middelen (zoals de post, telefoonnetwerken, financiële markten, het internet of andere middelen) van de Verenigde Staten.

Dit persbericht vormt geen uitbreiding tot de Verenigde Staten, Canada, Australië of Japan van het hierin vermelde Bod. Bovendien vormt dit persbericht geen of maakt het geen deel uit van een verkoopaanbod of een uitnodiging tot het plaatsen van een verzoek voor de aankoop van financiële instrumenten in de Verenigde Staten of enig ander rechtsgebied.

Bijlage