Ageas maakt herzien totaal aantal uitstaande aandelen bekend

Ageas maakt herzien totaal aantal uitstaande aandelen bekend

Na de vernietiging van 3.520.446 Ageas aandelen die in 2020 zijn ingekocht, is het totale aantal uitstaande aandelen (de noemer) gedaald naar 191.033.128.

De Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ageas SA/NV keurde op 19 mei 2021 de vernietiging goed van 3.520.446 aandelen (resultaat van de inkoop van aandelen in 2020). Hierdoor is het totale aantal uitstaande aandelen gedaald tot 191.033.128. Dit aantal (de noemer) zal gehanteerd worden in de berekeningen van aandelenbelangen in procenten.

Deze informatie is beschikbaar op de website van Ageas onder "Investeerders – Aandeelhoudersstructuur" (http://www.ageas.com/nl/investeerders/aandeelhoudersstructuur).

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met bijna 200 jaar vakkennis en ervaring. Het biedt zowel particulieren als bedrijven Levens- en Niet-Levensverzekeringsproducten aan die beantwoorden aan hun specifieke behoeften, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst. Ageas , één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, is vooral werkzaam in Europa en Azië, die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. Via een combinatie van 100%-dochterondernemingen en langetermijnpartnerships met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs, is Ageas met succes actief in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filippijnen. Ageas behoort tot de marktleiders in de meeste landen waar het aanwezig is. Ageas telt zo’n 45.000 werknemers en in 2020 bedroeg het premie-inkomen nagenoeg EUR 36 miljard (alle cijfers tegen 100%).

Bijlage