BinckBank en Flow Traders verkopen belang in Think ETF Asset Management B.V.

Amsterdam,  19 januari 2018 - BinckBank N.V. (60%), Flow Traders N.V. (24%) en Think ETF 's management (16%) maken gezamenlijk de verkoop van hun respectievelijke belangen in Think ETF Asset Management B.V. aan Van Eck Associates Corporation bekend. Van Eck verkrijgt hiermee vrijwel het volledige eigenaarschap van Think ETF 's, het management van Think ETF 's behoudt nog een klein deel van de aandelen. Details over de transactie worden op dit moment niet bekend gemaakt.

Vincent Germyns, bestuursvoorzitter BinckBank:
"Vanuit ons perspectief heeft Think ETF 's een belangrijke bijdrage geleverd aan de definitieve doorbraak van ETF 's onder de Nederlandse particuliere beleggers. Afgelopen jaren kwamen diverse trackers van Think ETF 's als beste product naar voren uit onderzoeken van gerenommeerde instanties. Mede vanwege de goede producteigenschappen zijn deze ETF 's ook gewild onder onze klanten. Hierdoor blijft Think ETF 's een belangrijke emittent voor BinckBank. Voor een volgende groeifase denken wij dat Think ETF 's betere mogelijkheden heeft onder de vleugels van een wereldwijd opererende partner om zo de vereiste schaalgrootte te verkrijgen. Wij bedanken het management van Think ETF 's voor hun inspanningen en zijn ervan overtuigd dat ze tot verdere bloei kunnen komen onder Van Eck."

Het management van Think ETF 's heeft zich gecommitteerd aan de strategie van Van Eck en ziet volop groeimogelijkheden voor de toekomst.

Tengevolge van de verkoop zullen BinckBank's Vincent Germyns and Flow Traders' Dennis Dijkstra terugtreden uit de raad van commissarissen van Think ETF 's. De transactie is onderhavig aan goedkeuring van de Nederlandsche Bank ( DNB ), welke naar verwachting afgerond zal worden in het eerste kwartaal van 2018.

Berkshire Capital en Loyens Loeff hebben opgetreden als adviseurs van de verkopers bij de transactie.

Meer informatie over Think ETFs is te lezen op www.thinketfs.nl

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/6a43cbbe-a773-4b63-8236-bafa3c178cd0