Payvision stelt strategische investering van ING Group zeker

Amsterdam, Nederland, 2018-01-29 08:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Payvision, een internationale betaalpartner en omnichannel betalingsdienstaanbieder, kondigde vandaag een strategische samenwerking aan met ING, een van de grootste Europese banken met een sterk internationaal netwerk. Payvision ging akkoord met een meerderheidsaandeel van 75% en creëerde een nieuwe synergie om zijn ambitieuze groeiplannen binnen de dynamische betalingsmarkt te versnellen, zijn internationale netwerk uit te breiden en zijn portfolio met betaaldiensten te verbreden. Payvision is gewaardeerd op € 360 miljoen. 

Opgericht in 2002 in Amsterdam nam Payvision het voortouw in de betalingsindustrie en is sindsdien in een zeer snel tempo gegroeid, waarbij in 2017 een robuuste volumegroei van 66% werd genoteerd. Met de introductie van Acapture, een nieuwe, schaalbare en data gedreven betaalpartner in 2015 streeft Payvision ernaar de positie van de groep als internationale merchant acquirer en omnichannel betalingsdienstaanbieder te versterken. De samenwerking met ING is gebaseerd op de sterke internationale basis van Payvision als betaalpartner en ondersteunt de doelstelling van het bedrijf innovatieve, op maat gemaakte betaaldiensten te creëren, ontworpen voor de snel groeiende internationale retailmarkt. 

Volgens de overeenkomst behoudt het oprichtersteam een 25% minderheidsbelang en zal het bedrijf verder blijven leiden, ondersteund door ING’s wereldwijde aanwezigheid en marktaandeel, zijn jarenlange ervaring op het gebied van financiële diensten en vermogen om betalingsproducten te stroomlijnen. 

Rudolf Booker , oprichter en CEO van Payvision, zei: We zijn zeer verheugd om vandaag de samenwerking met ING bekend te maken. Nu, 15 jaar na de oprichting van het bedrijf, vinden wij dat het tijd is een dergelijke strategische stap te nemen om de positie van het bedrijf in de betalingsindustrie te versterken. Deze investering in de betalingsmarkt, gedaan door een van s werelds meest innovatieve financiële en bancaire dienstverleners, bevestigt onze visie om nog meer toonaangevende betaaldiensten aan te bieden om onze klanten te helpen hun groei en opbrengsten te optimaliseren ., aldus Booker . 

Ralph Hamers, CEO van ING: "De betaalsector is een van de meest dynamische sectoren in de financiële dienstverlening. Om een stap voorop te blijven lopen moet ING voortdurend innoveren. Dit doen we door zelf ondernemingen te starten en door middel van strategische minderheids- of meerderheidsbelangen. De oprichters van Payvision hebben een geweldig bedrijf opgebouwd met een bewezen technologie in een sector waarin ING wil groeien. We zijn ervan overtuigd dat onze klanten veel voordeel zullen behalen van deze investering." 

Voor deze overeenkomst werd Payvision geadviseerd door Jefferies, de internationale investeringsbank. De transactie wordt naar verwachting afgesloten in het 1e kwartaal van 2018. 

Opmerking voor redactie

Voor meer informatie over Payvision, neemt u een kijkje op www.payvision.com en volgt u ons op: Twitter @PAYVISION, LinkedIn, Facebook , YouTube, en Corporate blog. Perscontact: Floriana Cristea | Global Communications Strategist, GSM: +31648938997, e-mail: f.cristea@payvision.com

Media Call

Payvision en ING organiseren op 29 januari 2018 om 11:00 (CET) een conference call voor media. Journalisten kunnen deze conference call bijwonen via +31 20 531 5871 (NL) of +44 203 365 3210 (UK). 

Profiel PAYVISION

PAYVISION is een van de snelst groeiende internationale betaalpartners ter wereld. In de afgelopen 15 jaar heeft PAYVISION een onafhankelijk internationaal netwerk opgebouwd waardoor betaalpartners en hun internationale merchants in de VS, Europa, Azië en de Stille Oceaan met elkaar worden verbonden. PAYVISION biedt een internationaal verwerkingsplatform, 24/7 ondersteuning, 150+ transactievaluta, een geavanceerde rapporteringsinterface en een solide risicobeheeroplossing.  Met de introductie van Acapture in 2015, een schaalbare, nieuwe, datagestuurde betaaloplossing, rondde PAYVISION zijn omnichannel-pakket af en ondersteunde merchants door de handel via een snel, veilig verwerkingsplatform voor alle wereldwijd verwerkte transacties gemakkelijker te maken. Dit resulteerde in betere autorisatietarieven, minder fraude, verbeterde veiligheid en hogere inkomsten voor merchants. Meer informatie over Acapture vindt u op www.acapture.com. 

PAYVISION werd bekroond als Best Acquirer tijdens de MPE Awards in Berlijn in 2016, als Best Merchant Acquirer/Processor tijdens de Payments Awards in 2015 en  als Best PSP tijdens de MPE Awards in Berlijn in 2017. PAYVISION heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en bedient cliënten in meer dan 40 landen, met kantoren in New York, Utah, Madrid, Londen, Toronto, Singapore, Tokyo, Hong Kong en Macau.